Proiectul Grow a pornit din nou la drum, in 12 orase din Romania

De M. Hoster
Reactualizat la:
Proiectul Grow a pornit din nou la drum, in 12 orase din Romania
© TION: Proiectul Grow a pornit din nou la drum, in 12 orase din Romania
Unul dintre cele mai populare proiecte de dezvoltare personală adresate tinerilor, programul Grow, a pornit din nou la drum. Un număr de 43 de traineri internaţionali studiază împreună cu peste 2000 de elevi din România, în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Timişoara.


Cunoscut ca fiind cel mai mare program național de educație non-formală cu predare în limba engleză, GROW aniversează 5 ani în care a dezvoltat și a crescut caractere puternice gata să schimbe lumea din jurul acestora. Programul creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România, destinat elevilor de liceu, plănuiește să își continue tradiția de a dezvolta valori și pasiuni prin ediția cu numărul 14, ediție ce se desfășoară în această vară în 12 orașe și reuneşte 43 de traineri internaționali din 13 țări, alături de peste 2.000 de elevi pregătiți pentru noi provocări și experiențe.

Conceptul care se află la baza proiectului este “Practice, Learn, Step Up“, un model de învățare prin intermediul căruia adolescenții experimentează, trag concluzii, învață, iar apoi aplică noile cunoștințe. În timp ce părțile de Practice și Learning pun accent pe învățarea activă, implicând participanții în simulări, jocuri de rol, prezentări și demonstrații, partea de Step Up reușește să adimiucă un procent de asimilare a informației de 90% prin punerea în practică de către elevi a celor învățate în situații din afara programei GROW.

Povestea GROW a început în 2010, însumând până în prezent peste 30.186 de aplicanți, 12.877 de absolvenți, 466 de traineri internaționali din 62 de țări, 172 de coordonatori de proiect, 35. 450 de ore de educație non-formală, 415 licee implicate și 38 de orașe GROW. Vara aceasta povestea continuă în perioada 29 iunie – 15 august 2015, în 12 orașe, elevii care urmează să intre în clasa a 11-a și a 12-a, pregătindu-se pentru 6 săptămâni de dezvoltare personală. În cadrul atelierelor participanții își vor dezvolta abilitățile de lider, vor cunoaște misterele din spatele diferențelor de gen, își vor descoperi valorile, vor învăța să distingă vocația de competențe sau cum să își scrie un Curriculum Vitae.

Pe tot parcursul proiectului, adolescenții învață distrându-se, își dezvoltă abilități practice, își cunosc valorile și punctele forte, vor interacționa cu oameni de diferite culturi și își vor face prieteni noi, după cum ne menționa Alexandru Pârlea, participant în programul GROW, clasa a 12-a: „GROW nu a fost doar un program la care am participat pentru a învăța despre ”Career Path” sau ”Personal Values”, a fost de asemenea un loc unde am învățat cum să mă împrietenesc cu oameni din alte țări, cum să discut în fața unui public și cum să mă comport într-o dezbatere.”

Pentru detalii legate de proiect puteţi vizita site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor