Proiectele si intalnirile lui Robu, in direct la TV, pe bani publici

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
Proiectele si intalnirile lui Robu, in direct la TV, pe bani publici
© TION - Proiectele si intalnirile lui Robu, in direct la TV, pe bani publici
Reprezentanţii Primăriei Timişoara ar vrea ca şedinţele de consiliu local în care se dezbat şi se aprobă proiecte de hotărâre să fie transmise în direct pe posturile de televiziune. La fel şi dezbaterile publice şi întâlnirile pe care le are conducerea municipalităţii cu reprezentanţii consiliilor consultative de cartier. Totul, pentru ca cetăţenii să fie informaţi “obiectiv” cu privire la activitatea administraţiei locale şi procesul decizional. Pentru acest lucru se propune alocarea sumei de 70.000 de lei de la bugetul local.

Proiectul de hotărâre privind „participarea cetăţenilor la actul decizional” prevede difuzarea în direct, pe posturi de televiziune la nivel local, a şedințelor Consiliului Local Timişoara, pentru informare publică.

Nu este vorba doar despre difuzarea în direct a şedinţelor de consiliu local, care s-au transmis până acum şi pe Internet, pe site-ul municipalităţii, ci şi a întâlnirilor pe care le are conducerea primăriei cu reprezentanţii consiliilor consultative de cartier şi a dezbaterilor publice iniţiate de instituţie pe subiecte de larg interes public, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Totodată, ar urma să fie mediatizate întâlnirile autorităţilor cu reprezentanţii Consiliului Consultativ al Tinerilor şi ai Consiliului Consultativ al Minorităţilor, să fie promovate „Zilele Cartierelor”, să se acorde consultanţă pentru realizarea unor publicaţii de cartier coordonate de către consiliile consultative etc.

Cert este că oficialii Primăriei Timişoara nu par prea mulţumiţi de modul în care este mediatizată activitatea instituţiei şi sunt hotărâţi să plătească pentru asta.

Proiectul este necesar, consideră autorităţile locale, pentru informarea „obiectivă” a cetăţenilor şi „stimularea spiritului civic”.

„Motivele pentru care se doreşte implementarea acestui proiect sunt cele care vizează informarea cetăţenilor cu obiectivitate şi promptitudine de către autoritatea locală, la nivelul municipiului Timişoara, şi pentru asigurarea legalităţii, atunci când condiţiile concrete impun această stare de fapt şi de drept. Procesul de consultare realizat prin consiliile de cartier şi participarea la luarea deciziilor prin organizarea dezbaterilor publice au fost promovate în vederea stimulării spiritului civic al timişorenilor. În urma acestui tip de parteneriat, rezultatele pe termen mediu şi lung se vor regăsi în creşterea capacităţii de comunicare, sporirea gradului de civilizaţie şi a nivelului de trai în comunitate”, motivează oficialii municipalităţii.

Se propune alocarea sumei de 70.000 lei de la bugetul local, în 2014, pentru acest proiect.

Proiectul apare pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de marţi.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor