Proiect inedit al unei asociatii din Timisoara: concurs de aruncat telefoane mobile

De Valentin Rusu
Proiect inedit al unei asociatii din Timisoara: concurs de aruncat telefoane mobile
© TION - Proiect inedit al unei asociatii din Timisoara: concurs de aruncat telefoane mobile
Un concurs cu un îndemn neconvenţional se va desfăşura la Timişoara, în 25 mai 2015. Asta dacă asociaţia organizatoare va câştiga competiția de proiecte pentru a organiza acest eveniment. Asociaţia EcoStuff România lansează concursul “Aruncă-ți telefonul” – proiect care face parte dintr-o campanie de educaţie ecologică şi colectare selectivă, telefoanele mobile intrând în categoria DEEE – Deșeuri din Echipamente Electrice și Electronice.


„Este o competiție sportivă neconvențională prin care noi, Ecostuff România, vrem ca împreună cu tine să-i scoatem din casă pe “colecționarii de telefoane mobile” și să le dăm ocazia să câștige unele noi și multe alte premii”, susţin reprezentanții EcoStuff România.

Pentru a organiza acest concurs, reprezentanții EcoStuff România îţi cer să votezi proiectul lor – tot ce trebuie să faci este să intri pe Teimplici.ro și să urmezi pașii de acolo. Te poți loga și cu contul de Facebook, iar apoi le poți trimite-le celor de la asociaţie un mesaj pe Facebook – https://www.facebook.com/ecostuff.romania?fref=ts. Nu de alta, dar reprezentaţii EcoStuff vor să-ţi mulţumească.

„Ştiai că durata medie de viaţă a unui telefon mobil este de 18 luni? La nivel global, în fiecare an, peste 100 de milioane de telefoane ies din uz, iar 75% dintre ele ajung stocate prin sertare. Tu ce faci cu telefonul vechi? Votează proiectul şi hai să-l dăm la reciclat”, transmit reprezentanţii EcoStuff.

Competiţia se va desfăşura pe patru secţiuni: până în 12 ani, băieţi şi fete împreună; peste 12 ani fete; peste 12 ani băieţi; free style (se referă la modalitatea de aruncare a telefonului într-un mod cât mai creativ, indiferent de vârstă şi sexul participantului)

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt colectarea a cel puţin 1.000 de telefoane mobile vechi sau stricate și participarea directă în concursul de aruncat cu telefonul mobil a cel puţin 200 de persoane.

Plecând de la aceste două obiective, organizatorii proiectului doresc să colecteze a cel puţin 1.000 de telefoane mobile vechi sau stricate. Motivaţia donării telefonului mobil vechi sau stricat este dată de şansă câştigării la tombolă a unui smartphone nou, fiecare telefon donat reprezentând o şansă de câştig. În plus, pentru a participa efectiv în concursul de aruncat cu telefonul mobil, înscrierea se face prin donarea a două telefoane mobile. Oricine poate dona telefoane, înscriindu-se astfel la tombolă sau la competiţia propriu-zisă.

Telefoanele vor fi colectate în magazinele de telefonie mobilă partenere, unde pe fiecare telefon donat va fi lipită o etichetă pe care va fi trecut numărul de telefon al celui care a donat telefonul. Telefoanele vor fi introduse într-o “urnă” realizată din policarbonat disponibilă în magazinele partenere. Pe urnă va fi trecut un rezumat din regulamentul “Aruncă-ţi telefonul!” şi informaţii despre competiţia în sine, despre reciclare etc. De asemenea, va fi organizată o petrecere la care accesul se va face prin donarea unui telefon mobil vechi sau defect. La fel, pe fiecare telefon va fi lipită eticheta cu numărul de telefon al donatorului, iar pentru a participa la concursul de aruncat cu telefonul mobil, înscrierea se face prin donarea a două telefoane mobile. Şi acestea vor participa la tombolă.

Donarea de telefoane şi implicit înscrierea la tombolă sau la concurs se va putea face şi în ziua concursului – 23 mai 2015 până la o oră stabilită ulterior.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor