Proiect european depus de Spitalul Municipal Timisoara pentru un tomograf performant necesar bolnavilor de cancer

De Adrian Panduru
1Comentariu
Proiect european depus de Spitalul Municipal Timisoara pentru un tomograf performant necesar bolnavilor de cancer
© TION: Proiect european depus de Spitalul Municipal Timisoara pentru un tomograf performant necesar bolnavilor de cancer

Reprezentanții Spitalului Municipal din Timișoara vor să cumpere un aparat de imagistică performant care să fie de folos bolnavilor de cancer. Unitatea sanitară împreună cu alți parteneri a aplicat la un proiect european care intră în curând la jurizare.

Spitalul Municipal vizează prin intermediul acestui proiect depus spre jurizare dotarea cu aparatură diagnostică de înaltă performanță adresată pacienților cu neoplazii – un tomograf de înaltă performanță pentru diagnosticul complet și complex al neoplaziilor”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Bugetul care ar putea fi alocat Spitalului Municipal Timișoara este de aproximativ 650.000 de euro, destinat în principal achiziției de aparatură diagnostică, de performanță, pentru pacienții neoplazici (cu cancer) și pentru workshopuri de instruire a personalului medical, mediu și superior, în problematica îngrijirii pacientului oncologic. De aparatura respectivă pot beneficia toți cei care se adresează spitalului, în mod gratuit, dacă proiectul trece de faza de jurizare și banii vor fi alocați. Proiectul european pe care a aplicat Spitalul Municipal Timișoara este în parteneriat cu Spitalul Reșița și Spitalul Biserica Albă din Serbia. Proiectul a fost depus spre jurizare și în câteva luni se va primi răspunsul. Este un proiect IPA Crossboarder Cooperation – România – Republica Serbia, care se jurizează la Ministerul Dezvoltării, iar în cazul în care jurizarea va fi favorabilă, spitalul din Timișoara și-a asumat din bugetul propriu cheltuielile legate de instalarea aparaturii.

Anual, cel puțin 3.000 de pacienți pot beneficia de această explorare performantă. Spitalul are aproximativ 40.000 de pacienți internați pe an, pe spitalizare continuă. Conform statisticii Spitalului Municipal Timișoara, 8.000 de pacienți oncologici sunt monitorizați în fiecare an la această unitate sanitară.

A fost depus și un al doilea proiect european la care participă Spitalul Municipal, pe aceeași axă și cu susținerea Primăriei Timișoara, care vizează achiziția de aparatură terapeutică pentru pacienții oncologici, iar în cazul în care acesta va fi aprobat se vor introduce noi metode terapeutice în această problematică a cancerului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor