Program prelungit la Casa de Asigurari de Sanatate Timis pentru eliberarea cardurilor de sanatate

De Adrian Panduru
Program prelungit la Casa de Asigurari de Sanatate Timis pentru eliberarea cardurilor de sanatate
© Program prelungit la Casa de Asigurari de Sanatate Timis pentru eliberarea cardurilor de sanatate (foto: arhiva)
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a prelungit programul de lucru cu asiguraţii, pentru eliberarea cardurilor naţionale de asigurat. Pentru județul Timiş s-au tipărit 536.078 carduri şi au fost activate mai bine de jumătate. Neridicate de la sediul Casei şi de la medicii de familie sunt aproximativ 10 la sută din numărul de carduri care a fost returnat de poştă, adică 1 la sută din total de carduri tipărite. De la 1 septembrie cardul a devenit obligatoriu pentru persoanele cărora le-a fost emis.


În perioada 1-8 septembrie 2015, orice persoană asigurată se va putea adresa CJAS Timiş pentru ridicarea cardului naţional de asigurat, de luni până vineri, de la ora 08.00 la ora 20.00. Asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziţie pe site-ul CJAS.

Asiguraţii cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia.

„Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita eliberarea unui card duplicat la casa de asigurări. Până la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servcii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat”, spune Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiş..

Pentru asiguraţii care împlinesc vârstă de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comandă de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a asiguratului pentru eliberarea cardului. Aceştia vor primi cardul naţional de sănătate prin servicii poştale, la domiciliul înscris în cartea de identitate. Cardurile de sănătate sunt valabile cinci ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !