Profesorii din Timis isi pot cauta ore sau posturi mai bune la sedintele publice de la inspectorat

De Valentin Rusu
Profesorii din Timis isi pot cauta ore sau posturi mai bune la sedintele publice de la inspectorat
Profesorii care caută posturi mai bune sau cei care au rămas fără ore le pot găsi la şedinţele publice care se desfăşoară la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în fiecare săptămână. Marţi, 24 septembrie, se desfăşoară prima şedinţă de acest fel.

În fiecare marţi sunt şedinţele publice pentru locurile ce s-au vacantat. Marţi, începând cu ora 15:00, au loc şedinţele publice, iar astăzi va fi prima şedinţă. Pot participa profesorii care au notă peste 5, care fie nu au normă completă, fie nu au fost deloc repartizaţi, inclusiv cei care renunţă. Când şi-au luat un post în mediul rural şi între timp apare ceva pe Timişoara, dacă nu există o altă persoană care să solicite în acea şedinţă publică acel post (au notă mai mare), atunci respectivul profesor va putea să ocupe acel post, în funcţie de notă.

„Pentru şedinţa de astăzi avem un număr de 76 de norme sau fracţiuni de norme, care pot fi ocupate în şedinţă publică. Deja se desfăşoară concursuri în şcoli. Dacă nu sunt ocupate la şedinţa publică, posturile pot fi ocupate atunci când se dă concurs în şcoală”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct de Timiş.

Anul trecut a fost mare nevoie de învăţători şi educatori în limba germană. Însă dacă nu există un cadru didactic calificat pentru acest post, atunci poate fi atribuit unui cadru necalificat. La română este un post întreg la Recaş, Balinţ, pe Timişaora la Rudolf Walther un post întreg, în mai multe locuri. „Cei care nu au luat 5 nu pot să vină în şedinţă publică. Cei care au notă sub 5 pot să meargă în unitatea de învăţământ în săptămâna următoare, dacă un coleg nu a ocupat postul în şedinţa publică. La inspectorat vin doar cei cu notă peste cinci, cu prioritate intră cei nerepartizaţi”, mai spune inspectorul.

Există profesori care au ocupat un post şi atunci când apare un post mai bun pot renunţa la postul pe care-l au şi să îşi exprime dorinţa de a ocupa postul mai bun pentru ei, însă nu au prioritate. La Limba şi Literatură Română sunt 20 de profesori care nu au fost repartizaţi, cadre didactice cu note peste 7. Ei vor intra cu prioritate atunci când se va elibera un post.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor