Profesori de la trei universitati timisorene au supervizat lucrarile academice scrise in puscarie

De Marcel Hoster
4Comentarii
Profesori de la trei universitati timisorene au supervizat lucrarile academice scrise in puscarie
© Foto: cliparts.com
Trei universităţi timişorene sunt incluse pe lista unităților de învățământ superior de unde provin profesorii care au girat lucrările scrise în puşcărie de diferite persoane pentru a putea obţine reduceri ale pedepselor. Zeci de asemenea lucrări… academice au fost scrise de nume cunoscute din viaţa publică, din închisoare.


De curând, a fost publicată o listă a lucrărilor realizate în puşcărie de diferite persoane, special pentru a putea să-şi reducă din pedepsele dobândite. O asemenea carte reducea cu 30 de zile durata „concediului forţat”. Desigur, odată cu această listă au ieşit la iveală şi numele profesorilor care ar fi coordonat aceste lucrări. Printre cei care și-au redus în acest mod timpul petrecut în spatele gratiilor se numără nume cunoscute din domeniu politic, al afacerilor sau al fotbalului.

Pe site-ul romaniacurata.ro a fost publicată o listă cu numele universităţilor de unde provin profesorii care au supervizat creaţiile ştiinţifice ale puşcăriabililor.
Pe această listă a universităţilor de unde provin profesorii coordonatori sunt incluse şi trei instituţii din Timişoara: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului – cu trei lucrări coordonate, Universitatea Tibiscus – cu trei lucrări, respectiv Universitatea de Vest Timişoara – cu o lucrare.

Campioană la capitolul lucrărilor girate este Universitatea din Craiova, cu nu mai puin de 59 de asemenea lucrări, urmată de Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti, cu 33 asemenea lucrări, şi Universitatea Hyperion Bucureşti, cu 31 de lucrări.

Imaginea poate fi afectată de o asemenea „supervizare”

Universitatea de Vest Timişoara apare în clasament cu o singură lucrare supervizată la capitolul lucrări realizate în închisoare. Marilen Pirtea, rector al UVT, consideră că existenţa numelui instituţiei pe care o reprezintă, în acest top, cu o singură poziţie, ar trebui să fie una benefică.

„Cred că este chiar bine că Universitatea de Vest apare în topul acesta cu o singură lucrrare. Este vorba e o lucrare supervizată de un profesor asociat al instituţiei. Aceasta arată că membrii corpului profesoral de la UVT sunt integri. Sunt sigur că au fost şi aici propuneri de acest gen, dar au fost refuzate. Prin aceasta, UVT dovedeşte că este o instituţie de calitate, integră, şi nu la fel cum sunt alte instituţii de învăţământ superior care se laudă cu statutul lor”.

Poate afecta o asemenea „supervizare” imaginea instituţiei? Pirtea spune că da.

„Chiar dacă răspunderea este pur individuală, aparţinând profesorului, el poate afecta imaginea instituţiei unde predă. O imagine este foarte greu de realizat pentru o universitate, iar asemenea decizii o pot afecta. În ceea ce priveşte cazul nostru, profesorul respectiv este doar asociat, vom lua în discuţie decizia sa în cadrul conducerii UVT, să vedem dacă trebuie luată vreo măsură. Ceea ce a făcut nu este nimic ilegal, el doar supervizează lucrarea respectivă, nu este ilegal”, a încheiat Pirtea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor