Primul presedinte al CJ Timis de dupa Revolutie, Lorin Fortuna, si-a anuntat candidatura la Primaria Timisoara. Si nu e singur!

De Bogdan Marta
31Comentarii
Primul presedinte al CJ Timis de dupa Revolutie, Lorin Fortuna, si-a anuntat candidatura la Primaria Timisoara. Si nu e singur!
© Tion: Primul presedinte al CJ Timis de dupa Revolutie, Lorin Fortuna, si-a anuntat candidatura la Primaria Timisoara. Si nu e singur! (foto: arhiva)
Revoluționarul Lorin Fortuna, autointitulat „combatant ezoteric”, și-a anunțat oficial intenția de a candida la funcția de primar al Timișoarei. El spune că este susținut în demersul său de membrii Asociației „Victoria” a Luptătorilor în Revoluție, al cărui președinte este, însă, din cauza numărului mic al acestora, a reușit să mai desemneze doar un singur candidat, la funcția de consilier local.

Autointitulatul „combatant ezoteric”, Lorin Fortuna, a anunțat, joi, că în urma convocării adunării membrilor din Timișoara a Asociației „Victoria” a Luptătorilor în Revoluție, aceștia au decis să se implice în viața publică prin participarea, ca independenți, la alegerile locale din 5 iunie.

„În final, s-a ajuns la soluția, majoritar acceptată, de a se constitui o echipă electorală, alcătuită din acei membri ai asociației care optează pentru a se prezenta, în calitate de: candidați independenți, la viitoarele alegeri localitaționale, respectiv districtual-județene, prevăzute a se desfășura la data: 05.06.2016. Din această echipă, s-a convenit ca doar 2 membri să candideze (având în vedere numărul foarte redus de membri ai asociației noastre, comparativ cu numărul, cu mult mai mare, de membri, al celorlalte asociații de participanți la RRD-1989, legal constituite, din Timișoara), ca: independenți, unul pentru functia de: Primar, respectiv (în funcție de caz) și pentru funcția de: Consilier Local (Lorin Ioan Fortuna, Președintele asociației), și celălalt numai pentru funcția de: Consilier Local (Anca Vahnovan)”, se arată într-un comunicat semnat de revoluționarul Lorin Fortuna. (n.r. – am păstrat ortografia originală).

Acesta a adăugat că se pregătește și pentru alegerile parlamentare, urmând să înființeze un partid politic.

„În ce mă privește, voi acționa, atât cât voi putea, pentru constituirea, în vederea participării la viitoarele alegeri parlamentare, a unui nou partid-politic, de tip democratic, autentic-meritocratic, la nivel societal, care să promoveze nu democratismul-ordinar, ci democratismul autentic-meritocratic, inclusiv la nivel electoral, în care potențialii candidați electorali să fie, mai intâi, preselectați, oficial, de către Autoritatea de evidență permanentă a Electoratului, pentru a putea candida, la nivel localitațional, districtual-județean, statal-parlamentar sau statal-președințial, în functie de meritele lor, dovedite prin fapte concrete, până la data depunerii dosarului de solicitare a verificării valorii lor potențial-electorale, la nivel societal, pentru un anumit tip de candidatura electorală, și nu pe bază de ”cerșetorie” sau de ”negoț cu liste” de semnături de susținere, așa cum impune, de fapt, în prezent, legislația electorală, aplicată în Romania”, se mai menționează în comunicatul lui Fortuna.

Lorin Fortuna a fost conferențiar doctor la Facultatea de Telecomunicații și inventatorul primului robot telefonic folosit în România pentru a indica ora. În decembrie 1989 a fost inițiatorul Frontului Democratic Român și primul președinte al Consiliului Județean Timiș după Revoluție.

În prezent este liderul Misiunii Astrale România și președintele Asociației „Victoria”. Pentru candidatura sa, Fortuna are nevoie de 3.000 de semnături de susținere. Este cea de-a 13-a persoană care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al Timișoarei.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor