Primul bazin de inot ar putea fi realizat in Calea Lipovei

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
9Comentarii
Primul bazin de inot ar putea fi realizat in Calea Lipovei
© TION: Primul bazin de inot ar putea fi realizat in Calea Lipovei
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au reuşit să ne spună zilele trecute în ce stadiu au ajuns lucrurile cu cele patru bazine de înot semiolimpice promise acum 3 ani. S-au identificat până la urmă trei amplasamente, în Calea Lipovei, Calea Buziaşului şi Calea Şagului. Autorităţile pregătesc licitaţia pentru primul dintre ele, din Lipovei, dar de-abia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

Oficialii Primăriei Timişoara au anunţat încă din vara anului 2012 că au în plan realizarea unui număr de patru bazine semiolimpice, destinate înotului de întreţinere, în diferite cartiere ale urbei. De-abia la începutul acestui an – 2015, declarau că au fost identificate două terenuri pentru bazinele de înot, în zonele Calea Buziaşului şi Dâmboviţa, şi se fac studii de amplasament. Reprezentanţii municipalităţii afirmau totuşi că anul acesta vor începe efectiv lucrările la unul dintre bazine.

În bugetul pe 2015 au fost prevăzuţi bani pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice – 300.000 de lei, precum şi finanţare pentru execuţia unuia dintre bazine, 200.000 de lei pentru început, pentru demararea lucrărilor.

Cum n-au început lucrările la niciun bazin, am încercat să aflăm care este astăzi stadiul acestor proiecte. Am aflat că au reuşit să identifice trei amplasamente până la urmă şi urmează o licitaţie, pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

Primii care s-ar putea bucura de un bazin de înot în cartierul lor ar putea fi locuitorii din zona Lipovei. Măcar bazin de înot, dacă parcul care trebuia amenajat în acest cartier a rămas tot la stadiul de promisiune…

„Au fost identificate trei din cele patru locaţii pentru realizarea bazinelor de înot, care sunt în următoarele faze de realizare: pentru bazinul de înot care va fi realizat în Calea Lipovei este în pregătire caietul de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, pentru bazinele de înot care vor fi realizate în Calea Buziaşului şi Calea Şagului au fost contractate serviciile de întocmire a planului urbanistic zonal pentru reglementarea specifică, detaliată, a zonei, acoperind funcţiunea de sport şi agrement. Întocmirea planului urbanistic zonal este o etapă obligatorie în procesul de proiectare. PUZ-urile pentru cele două zone vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2015”, ne-au transmis reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Cu alte cuvinte, realizarea propriu-zisă a bazinelor de înot se amână pentru anul viitor.

Alte articole pe aceeași temă:

Bazinele de inot ale Timisoarei, tot la stadiul de promisiune. In 3 ani s-au identificat doua amplasamente

Noi bazine de inot in Timisoara – s-a stabilit unde vor fi doua dintre ele. Iarna vor deveni patinoare!

Patru bazine noi de inot in Timisoara9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor