Primele cladiri pentru care se plateste taxa de paragina din 2018, la Timisoara. Vedeti adresele!

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Primele cladiri pentru care se plateste taxa de paragina din 2018, la Timisoara. Vedeti adresele!
© foto: arhiva
Au fost alese primele clădiri pentru care timișorenii vor plăti impozite chiar și de cinci ori mai mari de anul viitor. Vorbim despre supraimpozitare, așa-zisa taxă pe paragină, care se aplică începând din 2018 clădirilor care au fost lăsate pradă intemperiilor. Comisia specială din primărie a numărat peste 24 de imobile, însă numărul lor este posibil să crească. Vedeți adresele și cu cât se plătește pentru fiecare în plus!

Asociațiile de proprietari sau proprietarii a 17 clădiri din Timișoara vor plăti impozite mărite cu 300% anul viitor, șase le vor achita mărite cu 400%, iar unul va plăti cu 500% mai mult la impozit, pentru că nu și-au întreținut proprietățile.

După ce polițiștii locali i-au notificat pe proprietari, iar apoi au văzut că aceștia nu s-au conformat, oamenii legii au pregătit dosarele pentru supraimpozitare, care au fost analizate și într-o comisie special formată la nivelul primăriei.

Consilierii locali se vor întâlni săptămâna viitoare în ședință ordinară, ultima pe anul acesta, și le vor face o „surpriză” de sărbători mai multor timișoreni. Ca și la terenuri, ei vor adopta mai multe proiecte privind aprobarea majorării impozitului pe clădiri, începând cu anul 2018, pentru mai multe imobile, „ca urmare a constatării stării tehnice neîngrijite”.

Cine nu plătește impozitul mărit riscă să-și piardă locuința, avertiza nu demult primarul Nicolae Robu.

„Am tot venit cu avertizări, cu atenționări. Își vor pierde proprietățile dacă nu plătesc, pentru că vom recurge rapid la executare silită, conform legii. Nu face nimeni niciun abuz, dar este inadmisibil ca cineva să-și bată joc de oraș, lăsând proprietăți în paragină, în centrul orașului, în Iosefin, în Fabric. Nu este nimeni nici favorizat și nici persecutat. E bine, că începem să devenim credibili, pentru că lumea nici nu te mai crede, dacă tu tot vorbești de sancțiuni, de măsuri punitive. De astăzi vom putea spune: iată lista celor care de la 1 ianuarie vor plăti”, avertiza Robu recent.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de consiliu care va avea loc miercurea viitoare, vor plăti impozite majorate cu 300% proprietarii de la următoarele adrese: str. Coriolan Brediceanu nr. 4, Bd. Revoluției nr. 4, Bd. Revoluției nr. 3, Piața Badea Cârțan nr. 6, str. Dr. Nicolae Paulescu nr. 2, Bd. Revoluției nr. 7, str. Eugeniu de Savoya nr. 12, str. Colonel Ion Enescu nr. 8, Bd. Republicii nr. 8, Bd. Regele Carol I nr. 18, Bd. Take Ionescu nr. 73, Piața Badea Cârțan nr. 2, str. Virgil Madgearu nr. 17, str. Mărășești nr. 7, Piața Sf. Gheorghe nr. 1, str. Anton Pann nr. 4 și str. Eugeniu de Savoya nr. 11.

Impozite majorate cu 400% vor plăti cei care locuiesc sau dețin proprietăți la următoarele adrese: str. Coriolan Brediceanu nr. 2, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8, Piața Alexandru Mocioni nr. 3, str. Dacilor nr. 10, Bd. Republicii nr. 11 și Bd. Take Ionescu nr. 71.

Pentru o singură clădire se va plăti, deocamdată, impozit mai mare cu 500% de anul viitor: Calea Dorobanților nr. 57B.

Cu mențiunea că este posibil ca pe ordinea de zi suplimentară a ședinței ce va avea loc miercurea viitoare să apară și alte proiecte privind supraimpozitarea clădirilor din Timișoara.

Articole pe aceeași temă:

Impozitul pe teren se mărește între 250 și 500 la sută pentru proprietarii care nu au avut grijă de terenurile ce le dețin în Timișoara și au ignorat avertismentele polițiștilor locali. Oficial, în această situație sunt, în primă fază, două timișorence și zece firme. Consilierii locali votează prime...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor