Primavara francofona cu nume de fetita: Marussia, film-poezie al Evei Pervolovici

De S.P.D.
Reactualizat la:
Primavara francofona cu nume de fetita: Marussia, film-poezie al Evei Pervolovici
© TION - Primavara francofona cu nume de fetita: Marussia, film-poezie al Evei Pervolovici
Marussia, o fetiță înduioșătoare de 6 ani, și mama ei, frumoasă, sexi, cam aventurieră: rusoaice rătăcite vagabondând prin Paris, nevoite să-și caute, seară de seară, un adăpost, zi de zi un rost. Povestea lor, reală, i-a inspirat regizoarei un film-poezie care a deschis, miercuri seara, Zilele filmului francofon la Timișoara.

Când Eva Pervolovici a cunoscut-o pe Marussia, la Paris, în timpul unui work-shop al lui Nikita Mihalkov, fetița avea 4 ani. Regizoarea a intuit, cu precizia unui radar pe care toate filmele ei de până acum l-au probat, povestea emoționantă îndărătul celor două personaje suficient de bizare în acel mediu, Marussia și mama ei, ce trăiau pe străzile pariziene.

Pregătirea pentru film a durat 2 ani, a precizat Pervolovici, prezentă la Timișoara, la deschiderea Zilelor Filmului Francofon. Însă, în cele din urmă, Marussia își joacă, emoționant, propriul rol în filmul care îi poartă numele și care a fost prezentat în 2013 la Festivalul de la Berlin. Pelicula i-a impresionat pe spectatorii prezenți , miercuri seara, în Aula Magna UVT, iar regizoarea i-a cucerit cu franchețea, inteligența, naturalețea răspunsurilor ei.

Eva Pervolovici a studiat la UNATC București, apoi obținut licența Universităţii din Edinburgh (MFA Film Advance Practice). Din 2008 trăiește la Paris și este doctorand în cinematografie, la Sorbonna. Originală, curajoasă, excepțională profesionistă, inaderentă la trend-uri și tipare, Pervolovici lucrează acum la două lung-metraje în concomitent: Ileana, produs de Strada Film (Berlinale Silver Bear 2010) şi KinoElektron, şi You can call me Ada, produs de KinoElektron.

Zilele filmului francofon se desfășoară sub patronajul GADIF (Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone din România).

La Timișoara, evenimentul va continua în Aula Magna – Universitatea de Vest, cu următorul program:

Joi, 27 martie

ora 18, L’enfant d’en haut/Sora
Regia: Ursula Meier
Cu: Léa Seydoux, Kacey Mottet Klein, Martin Compston
Dramă, Elveţia-Franţa, 2012 (1h37)

ora 20, Du vent dans mes mollets/ Cu vântul în picioare
Regia: Carine Tardieu
Cu: Agnès Jaoui, Denis Podalydès, Juliette Gombert, Isabelle Carré, Isabella Rossellini
Comedie, Franţa, 2012

Vineri, 28 martie

ora 18, Suzanne
Regia: Katell Quillévéré
Cu: Sara Forestier, François Damiens, Adèle Haenel
Dramă, Franţa, 2013 (1h34)

ora 20, Mariage a Mendoza/Nuntă la Mendoza
Regia: Edouard Deluc
Cu: Nicolas Duvauchelle, Philippe Rebbot, Benjamin Biolay
Comedie dramatică, Franţa-Belgia-Argentina, 2012

Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar accesul publicului la proiecții este liber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor