Primarul Timisoarei nu este pentru eutanasierea cainilor, vrea sterilizare generala si amenzi!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
183Comentarii
Primarul nu este pentru eutanasierea cainilor, vrea sterilizare generala si amenzi
Primarul nu este pentru eutanasierea cainilor, vrea sterilizare generala si amenzi
Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, a calculat numărul maidanezilor: primarul spune că avem cam 3.500 de câini pe străzile urbei. Cum a ajuns la această cifră? Din ce a văzut plimbându-se prin oraş, primarul a concluzionat că mai bine de jumătate dintre maidanezi au crotaliu în ureche, deci au fost sterilizaţi, şi cum sterilizaţi au fost, din evidențele sale, 1.600 de câini până acum, în total ar fi peste… 3.000. Robu nu este pentru eutanasierea animalelor, cu excepția celor agresive.

Primarul a afirmat că la noi se va continua cu punerea în aplicare a hotărârii de consiliu local care prevede sterilizarea câinilor, atât a celor fără stăpân de pe străzi, cât şi a celor din gospodăriile oamenilor. Robu nu poate spune cu precizie câţi maidanezi sunt pe străzile Timişoarei, dar estimează că ar fi cam 3.500.

„Am intensificat acţiunile de hingherit pentru a împuţina câinii de pe străzi şi am dat dispoziţii ca procesul de sterilizare să continue cu capacitatea maxima cu care el se poate desfăşura, astfel încât să împiedicăm înmulţirea câinilor. Am văzut vehiculându-se o cifră în privinţa numărului de câini din Timişoara, cică ar fi 13.000 de câini… Este o aberaţie! Această cifră probabil că a fost inventată de cei care şi-au făcut planuri să câştige bani de pe urma a 13.000 de câini. Eu nu vă pot spune cu precizie câţi câini există pe străzile Timişoarei acum şi nimeni nu vă poate spune asta. Am sterilizat 1.600 de câini, 200 prin clinicile mobile, îi putem vedea cu crotaliu în ureche pe străzi. Mai putem face observaţia, pe străzi, că mai mult de jumătate din câinii pe care îi întâlnim au crotaliu. Asta este concluzia la care am ajuns. De aici rezultă că numărul total de câini de pe străzile Timişoarei nu are cum să fie mai mare de 3.000, poate 3.500. Oricum e mult…”, a declarat, vineri, edilul.

Primarul Timişoarei spune că la ora actuală eutanasierea câinilor nu este o soluţie legală, iar orice decizie de acest gen ar trebui să fie luată în urma unui referendum, astfel încât comunitatea să fie cea care decide. Robu este pentru sterilizarea generală a patrupedelor şi aplicarea de amenzi în cazul proprietarilor de câini care nu se conformează.

Cu toate acestea, edilul atrage atenţia că oamenii sunt mai importanţi decât animalele şi crede că agresivitatea ar trebui să fie definită, prin lege, ca boală, iar câinii care se dovedesc a fi agresivi chiar şi după ce au fost sterilizaţi ar trebui să fie eutanasiaţi pentru a evita alte tragedii.

„Cel mai potrivit este să mergem pe ideea de sterilizare, dar cu simţ al răspunderii. Omul este mai important decât câinele şi decât orice alt animal. Nu putem pune niciun animal mai presus decât omul. Nu putem să aşteptăm tragedii în oraşul nostru pentru a lua măsuri. Sunt nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni care cresc câini şi care nu înţeleg cât rău fac oraşului nesterilizându-şi câinii. În perioada imediat următoare vom trece la recensământul câinilor din gospodării, vom aplica acele taxe pentru crescătorii care ţin animale în exces şi vom fi foarte aspri cu cei care nu înţeleg să-şi sterilizeze câinii”, a avertizat Robu.

Consiliul Local Timişoara, a adoptat, în primăvara acestui an, o hotărâre care prevede amenzi de până la 1.000 de lei în cazul deţinătorilor de câini care nu îşi sterilizează animalele. Potrivit respectivei hotărâri, trebuie sterilizate atât patrupedele care sunt ridicate de pe străzi, cât şi cele care au stăpâni, cu excepţia animalelor de rasă şi a câinilor utilitari sau a celor a căror stare de sănătate nu permite efectuarea acestor intervenţii chirurgicale. Prin hotărârea adoptată în martie s-a stabilit şi un termen de 6 luni pentru efectuarea operaţiunilor de sterilizare, ulterior urmând să se treacă la sancţiuni. Au fost stabilite amenzi de la 500 la 1.000 de lei. Câinii ridicați din oraș de hingheri sunt sterilizați și lăsați apoi în libertate pe străzi. 183Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor