Primarul Timisoarei le cere romilor sa arate ca sunt buni contribuabili daca tot n-au renuntat la turnulete

De A.S.
7Comentarii
Primarul Timisoarei le cere romilor sa arate ca sunt buni contribuabili daca tot n-au renuntat la turnulete
© TION - Nicolae Robu le cere romilor sa arate ca sunt buni contribuabili daca tot n-au renuntat la turnulete
Dacă tot n-au renunţat la turnuleţe la rugăminţile sale şi nici n-a reuşit să impună aşa-zisa „taxă pe turnuleţ”, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le cere persoanelor de etnie romă, pe Facebook, să dovedească măcar că şi-au plătit taxele şi impozitele. Şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, spune că nu are o evidenţă a contribuabililor pe etnii, dar că aceste persoane obişnuiesc să îşi achite dările peste vară, când vin acasă de prin ţări străine.

Robu a făcut apel la persoanele de etnie romă, în mediul virtual, să dovedească faptul că… s-au modernizat.

„Tocmai am văzut pe un post naţional de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare ale ţiganilor. Se spunea, în reportaj – în opinia mea: pe bună dreptate – că noţiunile cele mai dragi ţiganilor sunt cele de “mare” şi “mult”. Asta, în timp ce în background se auzea un cântec în care se spunea că “ţiganii s-au modernizat”. Ei bine, după ce le-am cerut ţiganilor să arate că “s-au modernizat” înlăturându-şi turnuleţele şi alte elemente kitschoase de pe clădiri – e adevărat, fără succes până acum, dar eu înca aştept ca cineva să spargă gheaţa! (n.r. – „ghiaţa”, potrivit scrierilor primarului) -, le fac acum propunerea ca în loc să arate câţi dinţi din aur au, câţi galbeni, câţi cocoşei, câte ghiuluri, ce maşini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverinţa cu sumele plătite ca taxe şi impozite, mărită proporţional cu valoarea acestora. Eu le promit că adeverinţa în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteţi de acord cu mine că aşa ceva chiar ar fi o dovadă de “modernizare”!”, a scris primarul Timişoarei pe Facebook.

Directorul executiv al Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, Adrian Bodo, spune că nu are o evidenţă a plătitorilor pe etnii, dar că de regulă aceste persoane îşi achită taxele la bugetul local pe perioada verii.

„Noi nu avem organizată evidenţa fiscală pe etnii şi nu pot să spun aşa, doar dacă am nişte camere de supraveghere, dar nu pentru a urmări dacă romii îşi achită impozitele… De achitat, achită. De regulă, vin undeva vara, atunci când îi vedem noi că vin acasă. În perioada respectivă vin şi la casieriile noastre şi îşi achită de regulă impozitele. Iar pentru cei care nu şi le achită avem măsurile de executare silită şi le folosim. Au fost puse în aplicare. Eu vă dau garanţii că nu există niciun debit care se prescrie în municipiul Timişoara, singura posibilitate ca cineva să scape de plata unor impozite este să fie insolvabil, adică să fie într-atât de sărac încât să nu-şi poată permite să plătească”, dă asigurări Bodo.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor