Primarul Timisoarei ar vrea un salariu de patru ori mai mare: 4.000-5.000 de euro ar fi decent!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
47Comentarii
Primarul Timisoarei ar vrea un salariu de patru ori mai mare: 4.000-5.000 de euro ar fi decent!
© TION: Primarul Timisoarei ar vrea un salariu de patru ori mai mare: 4.000-5.000 de euro ar fi decent!
În condiţiile în care sindicaliştii din administraţia publică locală au decis să treacă la proteste, începând de vineri, reclamând faptul că sunt prost plătiţi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se plânge şi el că nu câştigă pe cât ar fi normal în raport cu răspunderea pe care o are: aproximativ 1.200 de euro. Robu crede că decent ar fi să plece acasă cu vreo 4.000-5.000 de euro de la primărie şi să primească bonusuri pentru că este „ultrapreocupat” de bunul mers al lucrurilor în oraş.

Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, crede că funcţionarii publici din administraţia locală sunt îndreptăţiţi să protesteze, pentru că într-adevăr au salarii mici. De altfel, primarul nu este mulţumit nici de salariul său.

„Salariile sunt mici, este o realitate aceasta. Eu însumi sunt nemulţumit de salariul meu. Nu cred că este corect ca salariul primarului unui oraş ca Timişoara să fie de circa 1.200 de euro. Nu cred că este un lucru normal. Este un lucru care lasă mirare şi în contactele pe care le am cu oameni din străinătate, dacă se ajunge la acest subiect, văd o mirare uriaşă din partea lor… Răspunderea este uriaşă. E normal ca preşedintele României să aibă un salariu atât de mic? Numai într-o ţară populistă se poate întâmpla aşa ceva”, deduce Robu.

Cât consideră primarul că ar fi decent să câştige? De vreo patru ori mai mult decât în prezent.

„La un oraş ca Timişoara, în mod normal, 4.000-5.000 de euro ar fi un salariu decent”, a adăugat edilul.

Robu crede că o variantă ar fi de exemplu ca primarii să aibă un salariu fix de bază şi să primească bonusuri în funcţie de… cât sunt de capabili până la urmă. În funcţie de capacitatea de a derula investiţii şi de a atrage finanţări pentru comunităţile locale pe care le conduc sau modul în care gestionează proiectele pe fonduri europene.

„Se poate proceda şi altcumva: un salariu fix, plus bonusuri în funcţie de investiţiile care se fac, că una e să se consume banii pe funcţionare şi alta pe dezvoltare… Nimeni nu are răspunderea primarului. În plus, dacă eşti un primar preocupat – şi eu pretind să sunt ultrapreocupat – vezi de fiecare proiect în parte. Eu mă implic personal şi le ştiu pe toate şi le impulsionez pe toate, mă implic în mersul lor. Sunt multe lucruri de pus la punct în România şi printre ele şi sistemul de salarizare, care trebuie să fie unul îndreptat către stimularea performanţei”, a concluzionat edilul-şef al Timişoarei.

Cert este că, în prezent, sunt şi directori în Primăria Timişoara care câştigă mai bine decât primarul Nicolae Robu, ca să nu mai vorbim de secretarul Ioan Cojocari.

Doi directori din cadrul municipalității, șeful Direcției Tehnice, Culiță Chiș, și șefa Direcției de Dezvoltare, Aurelia Junie, au încasat în ultimul an fiscal pentru care s-au publicat declaraţiile de avere (pentru 2013, în 2014) mai mulți bani decât Robu, peste 71.000 de lei fiecare.

Campion rămâne în continuare Cojocari, care a încasat, într-un an, 74.872 de lei de la primărie, mai mult decât Robu, care a declarat venituri de 70.849 lei din exercitarea funcţiei de primar.47Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor