Primarul Nicolae Robu muta statuia lui Decebal din Piata Libertatii. Ii vrea si pe Traian si pe Burebista!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
38Comentarii
Primarul Nicolae Robu muta statuia lui Decebal din Piata Libertatii. Ii vrea si pe Traian si pe Burebista!
© TION - Primarul Nicolae Robu muta statuia lui Decebal din Piata Libertatii. Ii vrea si pe Traian si pe Burebista!
Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, marţi, că statuia lui Decebal va fi mutată din Piaţa Libertăţii pe motiv că… nu se mai potriveşte în peisaj, după ce acest spaţiu a fost reamenajat, şi este eclipsată de celălalt monument existent în zonă. Primarul propune mutarea ei pe strada Mărăşeşti, unde să fie construit un complex în toată regula, iar Decebal să îi aibă alături şi pe Traian şi pe Burebista.


Primarul Nicolae Robu spune că sunt mai multe motive pentru care statuia lui Decebal nu se potriveşte să fie în Piaţa Libertăţii. În primul rând, nu este pusă în valoare aşa cum ar trebui.

Vreau să mutăm statuia lui Decebal din Piaţa Libertății. Sunt mai multe motive pentru care doresc să facem acest lucru. Monumentul este eclipsat de monumentul central, care e mult mai maiestuos şi care întotdeauna va fi el în prim plan. Statuia lui Decebal va rămâne neobservată. Un alt argument este că Decebal a trăit într-o perioadă istorică total alta decât cea legată de Piaţa Libertăţii. În noul aranjament al Pieţei Libertăţii nu e potrivit să rămână în continuare acolo statuia lui Decebal”, a declarat, marţi, Robu.

Edilul a afirmat că a făcut şi un sondaj cu privire la statuia lui Decebal, „între diverse grupuri de cetăţeni”, iar cei mai mulţi dintre ei i-au spus… că nu ştiu unde este monumentul.

Robu propune mutarea statuii în apropiere de Piaţa Libertăţii, pe strada pietonală Mărăşeşti, ba chiar propune ca acolo să fie creat un complex statuar.

„Doresc – şi am cerut arhitectului-şef să analizeze ideea – să mutăm această statuie tot în dreptul clădirii Centrului Militar, pe strada Mărăşeşti, unde să facem un mic complex statuar – acolo, alături de Decebal, să avem şi statuile lui Burebista şi Traian. Sunt cei trei înaintaşi iluştri ai noştri din antichitate şi trebuie să îi avem la vedere, cu tot respectul cuvenit”, a mai declarat primarul.

Edilul-şef a explicat că ideea este una „foarte proaspătă” şi că s-a gândit să o aducă la cunoştinţa publicului.

Robu nu a putut spune dacă se va cere sau nu votul consilierilor locali pentru mutarea statuii, dacă va fi elaborat un proiect de hotărâre pe această temă, dar a afirmat că vor fi parcurse procedurile legale şi că nu vede niciun impediment ca ideea să nu se materializeze.

Sunteţi de acord cu ideea lansată de primar, de a muta statuia lui Decebal din Piaţa Libertăţii?

Vezi Rezultatele

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor