Primarul din Sanandrei se considera victima unei executii politice

De Corina Eva
Reactualizat la:
1Comentariu
Primarul din Sanandrei se considera victima unei executii politice
Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat zilele trecute în recursul din dosarul în care au fost cercetaţi secretarul primăriei, Nicoleta Achim şi primarul PD-L din Sânandrei, Dorel Demea. Magistraţii au hotărât să rămână în vigoare decizia judecătoriei, respectiv şase luni cu suspendare pentru secretar şi un an cu suspendare pentru primar, interzicerea unor drepturi şi plata unor despăgubiri morale în valoare de 10.000 de euro.

Primarul şi secretarul primăriei Sânandrei sunt acuzaţi de împroprietărirea ilegală a unei persoane cu două parcele de teren din comună, în suprafaţă totală de peste 4400 de metri pătraţi şi de falsificarea unor documente.

„La vremea respectivă, înainte de a face restituirile pe speţa respectivă, pentru care am fost condamnaţi penal, am cerut un punct de vedere din partea Prefecturii Timiş, pe care l-am şi primit, în scris, din partea domnului Ovidiu Sman (responsabil Legea 10) şi pe care l-am respectat în totalitate. Am semnat documentul de restituire după ce au fost îndeplinite toate condiţiile legale, situaţii similare înregistrându-se şi la alte primării din Timiş, fără ca omologii noştri să fie puşi într-o asemenea situaţie. În momentul de faţă, conform deciziei Curţii de Apel Timişoara, terenul va reveni în proprietatea statului, urmând ca primarul în exerciţiu să fie obligat să soluţioneze, din nou, cererea persoanei îndreptăţite să solicite terenul. Absurdul situaţiei rezultă din faptul că, în cazul nerestiturii terenului către persoana îndreptăţită, se va încalca Legea 10/2001, pe care noi am respectat-o şi am dus-o la îndeplinire! Prin sentinţă penală a Curţii de Apel Timişoara, practic, proprietarul de drept al terenului a fost expropriat, fără să fie nici măcar audiat” consideră primarul din Sânnadrei.

Dorel Demea a fost condamnat la un an de închisoare, pedeapsa fiindu-i suspendată sub supraveghere cu o perioadă de încercare de trei ani şi interzicându-i-se dreptul de a fi ales ca primar sau în orice altă funcţie publică. Primarul pedelist este obligat să-şi anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Pentru secretarul Primăriei Sânandrei, Nicoleta Achim, pedeapsa a fost de 6 luni de închisoare, executarea fiind suspendată cu un termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Prin decizia Curţii de Apel Timişoara, Dorel Demea este scos din viaţa politică pentru o perioada de trei ani, interzicându-i-se să ocupe orice funcţie publică. „Ca să existe abuz în serviciu, trebuie să existe prejudiciu, ceea ce nu este în acest caz. Consider că am toate elementele necesare şi legale pentru a afirma că, de fapt, a fost vorba de o execuţie politică. Ca urmare, vom face plângeri penale, vom sesiza CSM şi ne vom adresa CEDO” a spus Dorel Demea, în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul Primăriei Sânandrei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor