Primarii din Timis ii cer lui Dragnea marirea salariilor functionarilor publici

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Primarii din Timis ii cer lui Dragnea marirea salariilor functionarilor publici
Primarii din Timiş au cerut, la întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca şi salariile funcţionarilor publici să fie mărite, deoarece aceştia pleacă pe capete din posturile lor, fiind dezamăgiţi de o remuneraţie de doar 700 de lei pe lună. Cererea primarilor l-a uimit pe Dragnea, care spune că din discuţiile cu Asociaţia Primarilor de Comune a reieşit că primarii vor mărirea propriilor salarii.

Primarii au spus că au nevoie de funcţionari mai bine plătiţi deoarece e mult de lucru, pe proiecte europene, iar oamenii, dacă nu sunt bine plătiţi, nu muncesc cu spor, iar rezultatul nu e unul de calitate. „Prima solicitare la toate întâlnirile şi cel mai mult revendicată a asociaţiei comunelor, a fost mărirea salariilor primarilor. Anul 2014 va fi anul în care vom finaliza inclusiv salarizarea funcţionarilor publici. Această salarizare foarte mică determină un act de administraţie slab”, a spus Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Mai mult, vicepremierul a spus că primarii trebuie să aibă şi drepturile funcţionarilor publici, nu numai obligaţiile. „Toate drepturile salariale pe care le au funcţionarii publici trebuie să le aveţi şi dumneavoastră. Dacă tot e atât scandal în România şi Uniunea Europeană că primarul trebuie să fie considerat funcţionar public, atunci când trebuie să fie pedepsit, păi haideţi să fiţi socotiţi funcţionari publici şi atunci când e vorba de drepturi”, spune Dragnea.

UPDATE: Liviu Dragnea – „Situaţia este extrem de rea, sperăm să găsim o soluţie”

„Solicitarea primarilor este îndreptăţită. Şi oamenii de afaceri au spus că este necesară o salarizare corectă a funcţionarilor publici, pentru că de nivelul de pregătire al funcţionarilor depinde şi activitatea lor. Toate firmele au relaţionare cu sistemul public. Este pe cale să apară un fenomen care poate deveni foarte periculos – din ce în ce mai mulţi funcţionari publici se gândesc să iasă din sistemul public, deoarece salariile sunt foarte mici. Situaţia nu este numai la primării, ci şi în adminsitraţia publică centrală. Lucrăm împreună cu Ministerul Finanţelor pentru a vedea care sunt posibilităţile ca salariile din administraţia publică să crească. E din ce în ce mai greu să convingi oameni să se angajeze în sistemul public şi să-i convingi să rămână aoclo. Situaţia este extrem de rea, sperăm să găsim o soluţie şi să putem finaliza o negociere cu Fondul Monetar. Dacă reuşim să găsim această sursă vom încerca negocierile cu Fondul Monetar Internaţional. Este o problemă extrem de importantă. Ei au foarte multe sarcini şi nici nu au posibilitatea să aibă o altă sursă de venit”, a declarat Liviu Dragnea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor