Primaria Timisoara, obligata sa reia licitatia pentru dezinsectie

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Primaria Timisoara, obligata sa reia licitatia pentru dezinsectie
© Tion: Primaria Timisoara, obligata sa reia licitatia pentru dezinsectie
Reprezentanții Primăriei Timișoara au fost obligați să reia procedura de licitație pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Nu s-a mai stropit de două săptămâni în oraș, dar problema va fi rezolvată în curând, consideră oficialii municipalității.

Primăria Timișoara a pus la bătaie aproape 10 milioane de euro pentru următorii patru ani pentru serviciul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Cei 46,02 milioane de lei cu TVA le-au făcut cu ochii mai multor firme, iar licitația a fost contestată de o societate care nu are sediu în Timișoara. Mai bine de o lună s-a așteptat după decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care a venit în cele din urmă și obligă primăria să reia procedura.

„Admite, în parte, contestația depusă (…) în contradictoriu cu Municipiul Timișoara. Obligă autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire, în sensul remedierii Anexei 6 la caietul de sarcini – centralizator de prețuri, a fișei de date/anunț de participare, precum și a clauzei 6.7 din acordul-cadru, în termen de 20 de zile de la data primirii prezentei, cu respectarea celor din motivare. Modificările vor fi publicate în SEAP, urmând a se stabili un nou termen de depunere și de deschidere a ofertelor”, se arată în răspunsul CNSC.

Consiliul a respins o solicitare făcută de firma care a depus contestație, care făcea referire la „inserarea tarifelor cu două zecimale, <,00>, întrucât nu există bază legală pentru limitarea numărului de zecimale al tarifului”, precum și o alta care făcea precizare la „modul în care vor fi gestionate urgențele și, ca nefondate, celelalte solicitări din cuprinsul contestației”. Municipalitatea a mai fost obligată să plătească 1.000 de lei către firma care a contestat, drept cheltuieli de judecată.

Primăria a reluat așadar procedura, iar până la sfârșitul lunii ar trebui să aflăm cine se va ocupa, pentru următorii patru ani, de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în Timișoara.

La Timișoara nu s-a mai stropit împotriva insectelor din 25 iunie. Primăria are un contract provizoriu cu o firmă din Arad, în baza căruia s-a stropit deja de două ori în tot orașul și încă o dată în toate locurile sensibile din Timișoara, cu mai multă verdeață.

Articole pe aceeași temă:

Dezinsecție cu ghinion la Timișoara! Și licitația organizată anul acesta de primărie a fost contestată. Culmea, de o firmă care vine din alt oraș. Reprezentanții primăriei spun însă că se stropește în continuare împotriva țânțarilor și a musculițelor din oraș, dar nu-și explică invazia de musculițe....6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor