Primaria Timisoara asteapta bani de la Guvern pentru repararea monumentelor istorice

De A.S.
3Comentarii
Primaria Timisoara asteapta bani de la Guvern pentru repararea monumentelor istorice
© TION - Primaria Timisoara asteapta bani de la Guvern pentru repararea monumentelor istorice
Aproape 20 de monumente reprezentative ale Timişoarei, unele dintre ele într-o stare jalnică, ar putea fi refăcute cu bani de la Guvern, spune viceprimarul Traian Stoia. Edilul a afirmat zilele trecute că s-a solicitat sprijin financiar de la bugetul de stat şi că există promisiuni că vor fi alocate fonduri.

Lista monumentelor pentru care s-a solicitat sprijin de la Guvern cuprinde aproape 20 de obiective. Pe lista prezentată de Stoia se regăsesc „Pomul de Fier” (Copacul breslelor) de pe strada Proclamaţia de la Timişoara, Obeliscul „Sfânta Ecaterina” şi Monumentul Fidelităţii/ Coloana Victoria din Cimitirul Eroilor, monumentul lui Petofi Sandor din Freidorf, monumentul lui Anton Seiler din Piața Regina Maria, statuia Lupoaicei – „Lupa Capitolina” din Piaţa Victoriei, statuia „Maternitate” de la Policlinica „Louis Ţurcanu”, bustul lui Avram Iancu de la Şcoala Generală nr. 19, statuia „Femeie cu strugure” de pe Bulevardul 3 August 1919, Biserica Plângătoare – Piaţa Sinaia, monumentul din Piaţa Sf. Gheorghe, monumentul Sfânta Treime din Piaţa Unirii, monumentul Sfânta Maria cu Sfântul Nepomuk din Piaţa Libertăţii, bustul lui Barbu Ştefănescu Delavrancea din Parcul Central, bustul lui Victor Babeş de la UMF, statuia lui Mihai Eminescu de lângă Capitol şi a lui I.C. Brătianu din parcul cu acelaşi nume.

Dacă la unele monumente istorice au mai avut loc intervenţii, de exemplu la cel al Sfintei Treimi – Statuia Ciumei din Piaţa Unirii, altele se află într-o stare avansată de degradare.

Viceprimarul spune că există promisiuni de la Guvern că vor fi alocaţi bani pentru lucrări de reparaţii în primăvara acestui an.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor