Primaria Timisoara anunta plata amenzilor de circulatie prin smartphone

De A.S.
16Comentarii
Primaria Timisoara anunta plata amenzilor de circulatie prin smartphone
Noutăţi la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara. Atât amenzile, cât şi diverse taxe, cum ar fi taxa judiciară de timbru, taxa pentru eliberarea autorizaţiilor sau taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism, pot fi achitate on-line din această săptămână. Amenzile de circulaţie pot fi plătite inclusiv prin smartphone, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Posibilitatea de a plăti online amenzile va duce la evitarea unor încurcături care se întâmplă frecvent, crede primarul Nicolae Robu, şi anume, ca şoferii care şi-au achitat amenzile, de exemplu, să apară încă în evidenţele Direcţiei Fiscale cu obligaţii de plată.

„O noutate chiar de ultimă oră este posibilitatea efectuării plăţilor de amenzi şi de alte taxe, taxa de certificat de urbanism, taxa pentru autorizaţia de construcţie, taxa de timbru fiscal, taxa judiciară de timbru şi aşa mai departe, online, pe site-ul dfmt.ro, inclusiv de pe telefonul mobil de tip smartphone. Este o facilitate deosebit de importantă. Se întâmplă destul de frecvent, din păcate, ca unii cetăţeni să fie amendaţi mai ales pentru încălcări ale legii din postura de conducători auto în diverse localităţi, chiar îndepărtate de Timişoara. Sigur că plata poate fi făcută în 48 de ore la 50% din cuantum şi în acele localităţi, numai că, de foarte multe ori, aproape întotdeauna – îmi spun cei ce lucrează cu astfel de lucruri – comunicările, înştiinţările de plată, se fac cu mare întârziere şi între timp se consemnează în evidenţe amenda ca neplătită şi în integralitatea ei. Şi apoi începe un întreg joc, perdant şi de timp şi de nervi, între administraţie şi respectivii cetăţeni. Sigur că până la urmă lucrurile se clarifică, dar toate aceste lucruri pot fi evitate dacă se recurge la plata online pentru că instantaneu se consemnează în sistemul informatic că plata a fost făcută, indiferent de locul de unde s-a efectuat operaţiunea, şi nu mai au cum să apară încurcături. Pasul următor va fi interconectarea între Direcţia Fiscală şi diverse instituţii pentru a se putea comunica implicit, în mod automat, efectuarea plăţilor”, a explicat, vineri, Robu.

Un alt avantaj, spune edilul, este faptul că oamenii nu mai trebuie să piardă timpul în trafic şi să caute un loc de parcare pentru a se deplasa la Direcţia Fiscală şi, în plus, se elimină interacţiunea cu funcţionarul public de la ghişeu.

Reprezentanţii Direcţiei Fiscale au precizat că, pentru plata online a amenzilor şi altor taxe nu este necesară autentificarea în sistem cu user şi parolă, plata putând fi efectuată prin accesarea Secţiunii „Plata online”, Rubrica „Plata amenzi şi taxe”.

Aceasta nu este singura noutate de la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara. Cetăţenii îşi vor putea afla obligaţiile de plată sunând la 0256-308.930/ 931, 932, până la 939 inclusiv.

„Avem posibilitatea de a elibera certificatul fiscal în format digital, semnat electronic, comunicat prin e-mail. Notariatele ar trebui să facă uz de această facilitate (…) O altă nouă facilitate este posibilitatea consultării sistemului informatic pentru aflarea obligaţiilor fiscale. Avem un robot cu care se interacţionează sunându-se la numărul 0256-308.930. Se pot afla toate obligaţiile fiscale ale unei persoane. Accesul la sistem se face după ce persoana este înregistrată ca şi client al sistemului de plată online pe bază de CNP şi parolă”, a adăugat Robu.

Începând din luna octombrie, la Direcţia Fiscală Timişoara va începe şi realizarea unei arhive electronice. Autorităţile promit că cetăţenii vor resimţi beneficiile noului sistem, pentru că timpii de deservire vor fi scurtaţi.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor