Pregatiti de curatenia de toamna? Avem graficul de colectare – cand vine masina Retim pe fiecare strada

De Alina Strugariu
4Comentarii
Pregatiti de curatenia de toamna? Avem graficul de colectare – cand vine masina Retim pe fiecare strada
© Foto: arhiva
Aşa cum v-am anunţat deja, din data de 19 octombrie începe curăţenia generală de toamnă la Timişoara. Aveţi ocazia să scăpaţi de toate lucrurile de care nu mai aveţi nevoie prin casă. Reprezentanţii Retim au făcut publice în aceste zile graficele de colectare a deşeurilor, pe zile, străzi şi perimetre. Vedeţi când va ajunge maşina societăţii de salubrizare pe strada pe care locuiţi!

Primăria Timișoara şi Retim Ecologic Service organizează în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie 2015 tradiționala campanie de curățenie generală de toamnă.
Ca de fiecare dată, în prima săptămână, 19-25 octombrie, se va acționa în cartierele situate în zona de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar începând din 26 octombrie în zona de sud a municipiului.

Lucrătorii Retim vor aduna de la oameni numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale, rezultate din curăţarea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, au anunţat autorităţile locale.

Nu se colectează deşeuri provenite din lucrări de amenajări interioare şi salubrizarea pivniţelor şi a podurilor – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. Depozitarea acestor deşeuri este interzisă, iar cine nu se conformează riscă amendă. Sancţiunile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

La fel, de sancţiuni sunt pasibili şi cei care depozitează deşeuri pe domeniul public mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea sau după ziua când ar trebui să se ridice gunoiul. De aceea, trebuie urmărite graficele de colectare, pe care le găsiţi anexate.

Deşeurile trebuie depozitate la bordura carosabilului, fără să împiedice circulaţia, iar resturile provenite din tăieri de corecţie la arbori să fie la dimensiuni de maximum un metru şi legate în snopi.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi sub 1 mc, precum şi deşeurile reprezentând echipamente electrice şi electronice (DEEE), se preiau gratuit de la populaţie, pe baza actului de identitate, la patru puncte de colectare din oraş: Al. Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2. Aceste centre sunt deschise de luni până vineri între orele 8.00-20.00.

Pentru cantităţi mai mari de deşeuri pot fi solicitate containere de la Retim, contra cost.

Deşeurile din sticlă pot fi depozitate în cele 34 de recipiente sub formă de clopot amplasate în oraş de către operatorul de salubrizare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor