Povesti pentru un Craciun fericit, daruite copiilor de la Spitalul Louis Turcanu

De Marcel Hoster
Povesti pentru un Craciun fericit, daruite copiilor de la Spitalul Louis Turcanu
© Povesti pentru un Craciun fericit, daruite copiilor de la Spitalul Louis Turcanu
Membrii Rotaract Cetate Timişoara le-au oferit copiilor şi adolescenţilor internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” o serie de cărţi în cadrul iniţiativei „Poveşti pentru un Crăciun fericit !”. Prin gestul lor, tinerii rotarieni îşi doresc să aline suferinţa celor aflaţi pe paturile spitalului.


În dorinţa de a le oferi un pic de bine pacienţilor Spitalului de Copii din Timişoara, tinerii rotarieni au demarat o acţiune de strângere de fonduri pentru cumpărarea de cărţi destinate copiilor internaţi în secţiile de la „Louis Ţurcanu”. Un număr de 90 de copii, cu vârsta până la 18 ani, au beneficiat de această acțiune.

Pentru toţi copiii, spitalizarea este o traumă şi produce multă suferinţă. Stresul este mare şi poate fi accentuat de o anumită stare de neputinţă a părinţilor de a gestiona situaţia sau de a o îmbunătăţi. Un gest de prietenie şi un cadou pot face minuni. Iar ce cadou poate fi mai potrivit pentru a umple timpul sau pentru a aduce puţină consolare decât o carte de poveşti cu final fericit ? Să evadezi din lumea pereţilor albi, a termometrelor şi a halatelor albe şi să intri în colorata lumea a Împăratului Roşu sau a Cenușăresei, a lui Spiderman sau a puştiului cu Jurnalul Trăsnit este cea mai bună soluţie.

Campania de strângere de fonduri a avut loc în perioada 01 noiembrie – 01 decembrie 2015. La finalizarea primei etape, cu banii strânşi au fost achiziţionate cărţi de poveşti, care au fost dăruite celor vineri, 4 decembrie.

Până în data de 15 decembrie 2015 are loc a doua etapă. Echipe de tineri din Clubul Rotaract Cetate Timişoara se vor afla în spital şi vor împărţi cărţile copiilor internaţi. Gestul va avea, mai mult decât menirea altruistă de a pune o rază de soare pe chipul copiilor bolnavi, şi o componentă profund educativă – aceea de a încuraja cititul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !