Posta a distribuit la timiseni peste 438.000 de carduri de sanatate

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Posta a distribuit la timiseni peste 438.000 de carduri de sanatate
© TION: Posta a distribuit la timiseni peste 438.000 de carduri de sanatate
Peste 10 procente dintre cardurile de sănătate trimise la domiciliu de Poşta Română în judeţul Timiş au fost returnate. Numeric, este vorba de peste 438.000 de asemenea documente care au ajuns la destinatari, ceea ce situează judeţul pe locul trei pe ţară, după Bucureşti şi Prahova.


Reprezentanţii Poştei Române sunt mulţumiţi de modul în care a fost implementat contractul de distribuire a cardurilor de sănătate. Astfel, la nivel naţional, 12,26 milioane de români şi-au primit documentul electronic care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate din România. Acest lucru înseamnă că 93 din 100 de asiguraţi au intrat în posesia cardului, prin intermediul Poştei Române.

Situaţia pe judeţe arată că Bucureştiul deţine primul loc în numărul de carduri distribuite, respectiv 1,22 milioane de trimiteri, urmat de Prahova, cu peste 511.000 de trimiteri, şi de Timiş, cu peste 438.000 de trimiteri ajunse la destinaţie. Rata de retur pe cele trei judeţe, respectiv diferenţa dintre cardurile emise de CNAS conform contractului şi cardurile returnate Caselor Judeţene de Sănătate aferente, este de 12,6%, 3,5%, respectiv 10,12%.

Astfel, din cele 13,2 milioane de carduri trimise de CNAS spre distribuire, Poşta Română a predat în mâna asiguraţilor 93% din această cantitate. Persoanele care fie şi-au schimbat domiciliul şi nu au notificat acest lucru, fie nu s-au prezentat la unităţile Poştei Române pentru a-şi ridica documentul de asigurat pot să o facă, în continuare, aşa cum impun regulile CNAS. Deocamdată nu s-a stabilit ce se va întâmpla cu cardurile care nu au ajuns la destinaţie şi cum vor fi ridicate acestea de către beneficiari.

Operaţiunea de distribuire nu a decurs perfect, o recunoaşte chiar directorul companiei.

„Atunci când ne-am înscris în cursa pentru câştigarea contractului cu CNAS am fost conştienţi de importanţa lui şi de obligaţia de a finaliza cu succes distribuirea cardurilor. Vreau să le mulţumesc tuturor angajaţilor din Poşta Română pentru efortul lor în a finaliza cu rezultate excelente prima şi cea mai importantă etapă a acestui proiect strategic. Acum, vom face o analiză atentă a modului în care s-a derulat distribuţia pe judeţe şi vrem să-i asigurăm pe cei care ne-au reclamat situaţii punctuale că nemulţumirile lor au ajuns la noi şi că nu vor rămâne nerezolvate. Facem un efort permanent să ne modernizăm serviciile, simultan cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General Poşta Română.

În jur de 487.000 de carduri de sănătate au fost trimise către beneficiari în Timiş.

La capitolul probleme legate de distribuirea cardurilor de sănătate, mai mulţi timişoreni au sesizat că, chiar dacă nu au fost găsiţi la domiciliu, cardurile le-au fost lăsate în cutiile poştale. Având în vedere că aceste carduri conţin mai multe date personale, soluţia aleasă nu a fost neapărat cea mai bună.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor