Porci sacrificati si concurs de preparate din carne la Jimbolia, la sarbatoarea Ignatului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Porci sacrificati si concurs de preparate din carne la Jimbolia, la sarbatoarea Ignatului
© Porci sacrificati si concurs de preparate din carne la Jimbolia, la sarbatoarea Ignatului (foto: arhiva)
Cârnați, caltaboș, sângerete și alte bunătăți din carne de porc vor fi preparate la Jimbolia, locul unde se vor sacrifica porci pentru sărbătoarea de Ignat. Mai multe echipe de măcelari pricepuți își vor da concursul…

Concursul măcelarilor și al preparatorilor de bucate delicioase va începe la ora 7 dimineața, sâmbătă, 19 decembrie, cu sacrificarea vierilor.

Este o tradiție care la Jimbolia durează de 15 ani, fiind organizată de primărie. Manifestarea va avea loc la Expo Ripensis și vor participa echipe din Nova Crnja – Serbia, Srpska Crnja – Serbia, Pusztamérges – Ungaria, echipa Primăriei Orașului Jimbolia și cea a Consiliului Local, echipa Departamentului de Jandarmi, cea a Asociației Banat Ripensis (comuna Lenauheim) și o echipă de tineri din localitate.

Fiecare echipă va participa cu minim trei preparate în concurs. La final, juriul va premia cele mai gustoase preparate cu diplome și premii în obiecte specifice acestei activități.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor