Poliția Locală cere camere pe malurile canalului Bega. Proiectul va costa aproximativ 1,8 milioane de lei

De Bogdan Marta
20Comentarii
Poliția Locală cere camere pe malurile canalului Bega. Proiectul va costa aproximativ 1,8 milioane de lei
© foto: arhivă
Polițiștii locali vor să monitorizeze video și malurile canalului Bega, iar pentru asta au nevoie ca Primăria Timișoara să le dea 1,8 milioane de lei.

Directorul Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan, cere primăriei să aprobe achiziționarea a 22 de camere video de supraveghere ce urmează să fie instalate în 15 locuri de pe malurile canalului Bega. Potrivit unui referat ce însoțește un proiect de hotărâre ce urmează să intre în dezbaterea Consiliului Local Timișoara, polițiștii locali au nevoie de aceste camere de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care comit infracțiuni sau contravenții. Referatul nu menționează zonele unde urmează să fie instalate aceste camere.

„(…) prin realizarea proiectului investițional propus, se urmărește atingerea următoarelor rezultate: extinderea zonelor monitorizate în zona centrală (…) pentru asigurarea siguranței cetățenilor și a turiștilor în contextul în care orașul Timișoara a fost desemnat Capitala Europeană a Culturii 2021; monitorizarea pe timp de iarnă a tuturor investițiilor realizate de către municipalitate pe malul canalului Bega, perioadă în care șalupa aflată în dotare nu va putea asigura patrularea datorită condițiilor atmosferice nefavorabile; în toate locațiile care presupun lucrări de infrastructură și în imediata apropiere a zonei de intervenție se regăsesc obiective ale municipalității care pot fi interconectate la rețeaua de fibră optică, motiv pentru care s-a optat pentru cuprinderea și acestor obiective în documentația tehnico-economică (…); reducerea timpilor de intervenție a polițiștilor locali și extinderea zonelor acoperite cu patrule auto și pedestre; identificarea persoanelor care comit fapte de natură contravențională și infracțională mai ușor și în timp scurt, precum și furnizarea de imagini organelor abilitate pentru stabilirea și identificarea ulterioară a identității acestora; reducerea numărului de distrugeri a bunurilor aparținând municipalității care rămân cu autori necunoscuți; îmbunătățirea condițiilor de agrement pe malurile canalului Bega; creșterea gradului de securitate în zonele deficitare din acest punct de vedere; îmbunătățirea activității Direcției Poliției Locale prin identificarea mai ușoară a infracțiunilor din zonele monitorizate; scăderea infracțiunilor de furt și evitarea creării de rampe clandestine de gunoi în imediata apropiere”, se arată în referatul semnat de directorul interimar al Poliției Locale Timișoara.

Vă reamintim că polițiștii locali au în dotare și o șalupă cu care patrulează pe canalul Bega, care a costat aproape 29.000 de euro, dar care pe timp de iarnă este retrasă din activitate.

Aprobarea finală pentru achiziția acestor camere va fi dată de consilierii locali.

Articole pe aceeași temă:

Biroul de Patrulare Navală din cadrul Poliției Locale are cu ce să patruleze, după o lungă perioadă de timp de la înființare. A ajuns șalupa cumpărată cu bani din bugetul local, aproape 29.000 de euro. Consilierii locali au fost de acord, în luna mai a acestui an, ca Poliția Locală să cumpere 30 ...20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor