PNL se judeca pentru postul de vicepresedinte al CJT pierdut de Marian Vasile

De A.S.
Reactualizat la:
6Comentarii
PNL se judeca pentru postul de vicepresedinte al CJT pierdut de Marian Vasile
© TION - Marian Vasile
Coaliţia PSD – PC – PP-DD a reuşit să se impună în Consiliul Judeţean Timiş, să-l debarce din funcţia de vicepreşedinte pe liberalul Marian Vasile şi să-şi instaleze omul. Florian Zanfir, de la PP-DD, este noul vice de la judeţ. Liberalii reclamă vicii de procedură şi sunt hotărâţi să apeleze la instanţă. Vasile vorbeşte despre o întrerupere a mandatului, preconizând noi schimbări pe scena politică.

Liberalii consideră că Marian Vasile este în continuare „vicepreşedinte legitim” al Consiliului Judeţean Timiş, reclamând faptul că au fost vicii de procedură la şedinţa de consiliu de vineri. Aleşii PNL-PDL au părăsit sala, iar consilierii judeţeni ai PSD, PC şi PP-DD au votat în unanimitate eliberarea lui Vasile din funcţia de vice al CJ Timiş.

Liberalii şi democrat-liberalii au invocat faptul că Florian Zanfir, cel propus pentru vicepreședinte, era și în comisia de validare a voturilor și a fost înlocuit după ce ordinea de zi fusese deja adoptată, fiind introdus practic un nou punct pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de consiliu, contrar regulamentului CJT.

Marian Vasile consideră că schimbarea sa a fost nejustificată, fiind convins că este vorba doar de o „întrerupere” de scurtă durată a mandatului său.

„Consider că este vorba de o coaliţie împotriva Timişului, pentru că altfel nu pot să îmi explic această înverşunare cu care s-au produs evenimentele din ultima perioadă. Această abordare a fost total lipsită de fair-play, pentru că acea convocare s-a întâmplat în lipsa mea şi a dl primar Nicolae Robu, deşi noi stabilisem să avem o întâlnire înainte. Şedinţele extraordinare se convoacă doar în situaţii excepţionale (…), în situaţii de maximă urgenţă în interesul cetăţenilor. Am cerut o motivare a ceea ce se întâmplă, bineînţeles că n-am primit-o. Întreruperea unui mandat la mijloc, chiar dacă eu o consider temporară – mă aştept la o reconfigurare a scenei politice nu foarte departe – nu este în interesul judeţului”, a declarat Vasile.

Oricum, liberalii au anunţat deja că vor apela la instanţă, considerând că modul în care s-a făcut schimbarea vicepreşedintelui CJT este ilegal.

„PNL consideră că alegerea noului vicepreşedinte a decurs în mod ilegal, că au fost vicii de procedură (…) Am proiecte, rămân optimist, rămân liderul consilierilor judeţeni ai PNL. Voi adopta o poziţie constructivă, dar de pe un nou scaun, care va fi mai critic”, a adăugat Marian Vasile.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, nu are nicio emoţie şi spune că totul a decurs legal, noua majoritate constituită având tot dreptul să schimbe vicepreşedintele.

Articole pe aceeași temă:

Marian Vasile, schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Timis. PDL invoca vicii de procedura6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor