Plen extraordinar pentru imprumutul de 70 de milioane de lei al RATT

De A.S.
Plen extraordinar pentru imprumutul de 70 de milioane de lei al RATT
Consilierii locali din Timişoara se vor întruni marţi într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi aprobarea garantării unui credit de peste 70 de milioane de lei pentru acoperirea datoriilor RATT.

Proiectul de hotărâre care va fi supus la vot în plenul de marţi prevede aprobarea garantării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 73.827.100 lei în vederea obţinerii unei scrisori de garanţie bancară, pentru asigurarea garanţiilor necesare stingerii obligaţiilor fiscale ale Regiei Autonome de Transport Timişoara administrate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Se doreşte garantarea acestui împrumut pentru refinanţarea datoriei publice locale privind eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale ale RATT pe o perioada de 5 ani prin contractarea unei scrisori de garanţie bancară cu o valabilitate de 63 de luni.

Proiectul a fost criticat vehement de reprezentanţii PNL, fiind retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara de la finele lunii trecute. „La RATT lucrurile scapă de sub control. Ni se solicită aprobarea garantării unui credit în valoare de circa 70 de milioane de lei pentru acoperirea datoriilor RATT. După ce ai aprobat un credit de 50 de milioane de lei pentru achiziţionarea unor mijloace de transport în comun să mai vii să spui să mai luăm 70 de milioane pentru acoperirea datoriilor, mi se pare că intră în sfera absurdului. Aceste datorii nu vor fi acoperite niciodată. Soluţia RATT este rostogolirea datoriilor, doar că această rostogolire se va face de fiecare dată cu dobânzi mai mari. Riscăm să intrăm într-un cerc vicios din care să nu mai ieşim vreodată”, a atras atenţia consilierul Ciprian Jichici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !