Peste 5000 de lei au fost colectati la primul concert dedicat refacerii salii de spectacole a Colegiului Ion Vidu

De Miodrag Hojda
Peste 5000 de lei au fost colectati la primul concert dedicat refacerii salii de spectacole a Colegiului Ion Vidu
Sala de concerte de la Colegiul Național de Artă „I. Vidu“ a fost plină miercuri seara, la concertul caritabil organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru refacerea sălii   care a fost distrusă de incendiu. La finalul evenimentului s-au adunat 5768 de lei.

Experimentăm pentru prima dată un concert de caritate. Părinții s-au constituit într-un grup de inițiativă“, a dezvăluit în deschiderea spectacolului directoarea Colegiului, Doina Cătană. Seria de evenimente destinate strângerii de fonduri pentru renovarea sălii de spectacole de la „Ion Vidu” a debutat miercuri seara cu un spectacol care a cuprins de toate: corul colegiului a încântat persoanele prezente cu piesa Tatăl Nostru, iar orchestra de suflători a adus multă energie în sală prin piesele pregătite.

Din repertoriul spectacolului a făcut parte și piesa Forță și Onoare, o compoziție a lui Andrei Tiba, elev în clasa a XI-a la această școală. Dascălii și elevii care au ajutat pompierii și care au  început să arunce cu apă peste focul pornit în sala de concerte înainte de a ajunge pompierii, au fost răsplătiți cu diplome pentru curajul de care au dat dovadă în acele clipe dificile. La finalul evenimentului, directoarea unității de învățământ a anunțat că au fost adunați 1 500 de lei din partea Inspectoratului Școlar Timiș, o mie de lei din partea decanului Facultății de Muzică din Timișoara, Walter Kindl, și 3 268 de lei de la persoanele venite la concert. În total au fost adunați 5 768 de lei. În 29 martie a fost programat un concert de muzică nouă, iar în 31 martie va cânta grupul The Teachers. În 2 şi 5 aprilie se vor desfăşura alte momente artistice în scop caritabil în sala de concerte afectată de incendiu.

Fondurile vor fi folosite pentru zugrăvirea cupolei și a tavanului sălii de concerte afectate de incendiu, a coridoarelor și a sălilor afectate de fum, parchetul va fi înlocuit (aproximativ 900 de metri pătrați au fost au fost distruși în incendiu), același lucru întâmplându-se și cu panourile de lemn afectate de foc. Sunt necesari bani pentru curățarea pereților de lemn, a scaunelor din sala de concerte și pentru înlocuirea instalației electrice afectate. Conducerea școlii dorește și achiziționarea unui  sistem de alarmă cu senzori de fum, pentru a preveni procucerea altor incendii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !