Peste 20 de clase pregatitoare in plus in Timis. S-a terminat prima etapa a inscrierii in clasa zero

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Peste 20 de clase pregatitoare in plus in Timis. S-a terminat prima etapa a inscrierii in clasa zero
© TION: Peste 20 de clase pregatitoare in plus in Timis. S-a terminat prima etapa a inscrierii in clasa zero
Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare s-a terminat. Ultima zi de înscriere a fost vineri, 13 martie. În Timiş s-au format peste 20 de clase pregătitoare în plus faţă de câte erau preconizate.


În Timiş, pentru clasa pregătitoare, au fost disponibile, înainte de a începe prima etapă a înscrierii, 278 de clase, cu o capacitate de 6774 de locuri. La unele şcoli din Timiş, mai ales din Timişoara, clasele s-au suplimentat deoarece erau mai mulţi părinţi care solicitau înscrierea copiilor lor în clasa zero în circumscripţiile arondate şcolilor faţă de numărul preconizat, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș.

Astfel, prin Hotărârea CA al ISJ Timiș, facilitând cuprinderea tuturor copiilor din circumscripție la unitatea de care aparțin și care au depus cerere de înscriere, s-a ajustat planul de școlarizare după cum urmează:

– 1 clasă în plus, step by step la Școala Gimnazială nr. 19 din Timișoara
– 1 clasă în plus, învățământ tradițional, limba germană la Colegiul Național Bănățean;
– 2 clase în plus la Colegiul Național Bănățean, limba română;
– 2 clase în plus la Liceul Lenau;
– 1 clasă în plus la Liceul Giroc;
– 4 clase în plus ( 6 în total) la Liceul Pedagogic
– 3 clase în plus ( 7 în total) laLiceul Moisil
– 2 clase în plus la Școala 24 din Timișoara
– 2 clase în plus la Școala 30 din Timișoara ( în total 8 clase)
– 1 clasă în plus la Școala 7 din Timișoara ( 6 clase în total)
– 1 clasă în plus la școala din Criciova
– 1 clasă în plus la școala din Biled

La finalul procesului de înscriere, la nivelul județului sunt în total 299 clase: 7475 locuri, 4744 copii înscriși din circumscripție, 923 din afara circumscripției, 1 808 locuri libere.

”S-a ajustat planul de şcolarizare astfel încât toţi copiii din circumscripţie să fie cuprinşi la unităţile de învăţământ pentru care au optat. S-au suplimentat clasele pentru că sunt mai mulţi copii în circuscripţie faţă de câţi au fost recenzaţi. Proiectul planului de şcolarizare s-a făcut după numărul de copii recenzaţi. Numărul de solicitări din circumscripţie a fost mult mai mare decât numărul de copii recenzaţi iniţial”, a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

Elevii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în intervalul 20 – 21 martie, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !