Peste 1.000 de posturi sau fractiuni de posturi la catedra neocupate in Timis

De Adrian Panduru
2Comentarii
Peste 1.000 de posturi sau fractiuni de posturi la catedra neocupate in Timis
© TION: Peste 1.000 de posturi sau fractiuni de posturi la catedra neocupate in Timis
Cu o săptămână înainte de începerea şcolii şi profesorii mai au de… lucru. Cadrele didactice ocupă posturile sau fracţiunile de posturi disponibile. În Timiş au mai rămas neocupate peste 1.000 de posturi sau fracţiuni de posturi.

La nivelul judeţului Timiş au mai rămas neocupate 1149 de posturi sau fracţiuni de posturi – 606 în mediul urban şi 543 în mediul rural. Practic, în Timiş au rămas neocupate un procent de 30,57 la sută posturi sau fracţiuni de posturi. Cum au fost ocupate cele 1149 de posturi? Printre alte motive, 105 dintre posturi au fost ocupate prin completarea normei didactice pe perioadă determinată (pentru titulari), 39 tot prin completarea normei didactice, dar pe perioadă nedeterminată, tot de către titulari, iar 182 prin detaşare în interesul învăţământului. Au fost şi 59 de cazuri de detaşări la cerere, 162 de cazuri de pretransfer între unităţile de învăţământ, 26 de cazuri de restrângeri de activitate soluţionate prin transfer, 429 de cazuri de plată cu ora pentru titulari. Nu mai puţin de 842 de posturi au fost ocupate prin angajări pe perioadă determinată pentru candidaţi din ultimii trei ani.

În continuare, pentru ocuparea posturilor, în perioada 8 – 11 septembrie vor mai avea loc detaşări pentru personalul didactic titular, angajări pe perioadă determinată şi plata cu ora. Per total, în Timiş, la acest moment sunt 6875 de posturi didactice (norme) ocupate de titulari sau pe perioadă determinată.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor