Peste 1.000 de firme vor fi premiate la Timisoara, la Topul Judetean al Firmelor 2012

De M. Hoster
Reactualizat la:
Peste 1.000 de firme vor fi premiate la Timisoara, la Topul Judetean al Firmelor 2012
Mediul de afaceri din Timiş va fi premiat de către Camera de Comerţ pentru a 20-a oară în cadrul tradiţionalului Top al Firmelor. Vineri seara, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, peste 1.000 de firme vor fi răsplătite cu trofee şi diplome pentru activitatea depusă în 2012. Vedeţi topurile din acest an, cel al firmelor, al exportatorilor, respectiv cele ale societăţilor care primesc trofee şi distincţii de excelenţă.


Cea de-a 20-a ediţie a Topului Firmelor din Judeţul Timiş reuneşte 6.172 de firme, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, din cele 27.960 care au depus bilanţul contabil, conform unei metodologii unitare care îmbină criterii unice la nivel naţional, care evidenţiază activitatea desfăşurată de companii în anul financiar precedent.

Dintre acestea, 1.036 de firme au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, în şase domenii de activitate, 251 grupe şi 5 categorii de mărime. Dintre firmele laureate, 165 sunt membre ale Camerei.
Pentru succesul continuu în afaceri, una dintre cele mai cunoscute firme timişorene, cu activitate în domeniul corpurilor de iluminat, va primi un premiu special pentru că în fiecare din cei 20 de ani s-a aflat în top.

Mediul de afaceri e în creştere

Analizând mediul de afaceri pe baza datelor din bilanţ folosite la stabilirea topului, cei de la Camera de Comerţ spun că se poate vedea o îmbunătăţire a mediului de afaceri. „Pot să spun că în 2012 mediul de afaceri a evoluat, cifrele finale sunt mai bune decât în urmă cu un an. Aceasta o pot afirma şi folosind datele din top, dar şi pe ansamblul economiei”, a declarat Florica Chiriţă, directorul general al Camerei de Comerţ Timiş.

Cât de bine a fost sau nu în criza, ce ne afectează pe toţi, ştie doar fiecare patron în parte.

Membri extrem de puţini

Din cele peste 1.000 de societăţi ce vor fi premiate în cadrul ceremoniei de vineri doar în jur de 170 de firme sunt şi membre ale camerei. Chiar dacă această valoare este una extrem de mică, Florica Chiriţă a spus că „suntem extrem de mândri că aceste firme sunt membre ale Camerei”.

E mult, e puţin? Directorul general al CCIAT spune totuşi că e cam puţin şi recunoaşte că serviciile oferite de instituţie membrilor nu sunt neapărat pe placul acestora, dar că se lucrează la adaptarea la cerinţele posibililor membri. Surprinzător, firmele chestionate asupra a ceea ce doresc ca o Cameră de Comerţ să le ofere în Timiş spun că sunt interesate de standuri gratuite la tot felul de expoziţii şi, undeva departe în clasament, înlesnirea legăturilor cu autorităţile.

„Evident noi ne dorim mult mai mulţi membri. Din păcate, am constatat că serviciile oferite de noi nu sunt neapărat pe placul firmelor. Din acest motiv noi am lansat o serie de chestionare prin care ne dorim să aflăm ce îşi doresc firmele de la noi. Dacă la începutul anului numărul răspunsurilor primite a fost extrem de mic, iată că acum, în toamnă, primim tot mai multe. Iar din primele analize vedem că foarte multe firme îşi doresc participarea cu stand gratuit la expoziţii afară, prezenţa în standuri gratuite în expoziţiile româneşti, la seminarii şi cursuri … gratuite. Desigur, mai cer şi stabilirea de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor. Dar, iată, la ultima întâlnire de acest gen, susţinută cu cei de la Direcţia de Sănătate, cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi de la OPC, au venit 16 oameni”, a declarat Chiriţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor