Permis pentru motociclete puternice, doar de la 24 de ani

De B.A.M.
Reactualizat la:
2Comentarii
Permis pentru motociclete puternice, doar de la 24 de ani
Permis pentru motociclete puternice, doar de la 24 de ani
Din data de 19 ianuarie 2013, în România va intra în vigoare un nou sistem de permise de conducere. Începând de anul viitor, permisul va fi obligatoriu pentru mopede, iar pentru conducerea motocicletelor din categoria A şi a transportului de persoane, posesorul trebuie să aibă cel puţin 24 de ani.

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Timiş, Dan Jurcă, a declarat că, de anul viitor legislaţia pentru obţinerea permisului de conducere se va schimba. Astfel, pentru a putea conduce o motocicletă din categoria A, solicitantul trebuie să aibă minimum 24 de ani, aceeaşi vârstă fiind valabilă şi pentru obţinerea categoriilor D, DE, Tb şi Tv, necesare pentru transportul persoanelor.

De asemenea, testarea pentru obţinerea permisului de conducere pentru motociclete nu va mai include poligonul, ci se va face în oraş. Iată şi alte schimbări care vor intra în vigoare începând de anul viitor: solicitantul trebuie să aibă 16 ani împliniţi pentru categoriile AM, A1 şi B1; 18 ani împliniţi pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E şi Tr; 20 ani împliniţi şi o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria de permis A2, sau cel puţin 24 de ani, pentru motocicletele din categoria A; 21 de ani pentru categoriile C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor cu puterea de peste 15kW; 24 de ani pentru categoriile D, DE, Tb şi Tv.

O altă schimbare îi vizează doar pe şoferii profesionişti, care vor trebui să îşi înnoiască permisul de conducere din cinci în cinci ani şi nu o dată la zece ani, ca până acum. De asemenea, în cazul schimbării din cauza pierderii sau deteriorării, valabilitatea noului permis va fi aceeaşi ca a vechiului permis, perioada nefiind prelungită automat cu zece ani, ca până acum.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor