Pașii pe care trebuie să îi parcurgă comercianții de Ziua Morților

De Bogdan Marta
Pașii pe care trebuie să îi parcurgă comercianții de Ziua Morților
© foto: Pixabay
Comercianții care vor să vândă în Timișoara diverse produse specifice zilei de 1 noiembrie – Ziua Morților – trebuie să parcurgă mai mulți pași, altfel vor fi amendați de polițiștii locali.

Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, cererile pentru obținerea Avizului în vederea desfășurării activității de comerț stradal pentru comercializarea produselor specifice Zilei de 1 noiembrie, de comemorare a morților, se vor înregistra la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22.10.2019-25.10.2019.

„Avizele se emit pentru o perioadă determinată de timp, ca activitate prevăzută în HCL110/2016, Cap.II, art.4, pct..2, lit.b , respectiv activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp, comercializare de flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant. Actele necesare: cerere tip obținută de la ghişeul 8 sau 9, camera 12 şi copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firmă ( copie Certificat Unic de Înregistrare ). Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi a taxei de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pe perioada precizată, chiar dacă solicitarea se face pe un număr mai mic de zile din intervalul aprobat”, se arată în comunicatul de presă semnat de administratorul public, Robert Kristof.

Comercianții își vor putea amplasa tarabele doar în perimetrele cimitirelor din Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor și Calea Lipovei și doar în perioada 30.10.2019-01.11.2019.

„Pentru buna organizare a evenimentului: Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate in avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţionarea contravenţională a persoanei sau reprezentantului firmei de către agenții constatatori, cât şi retragerea avizului de către emitent.Salubrizarea permanenta a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de către autoritatea locală a municipiului Timişoara. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane, duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei”, se mai arată în comunicatul amintit.

Activitatea comercială desfășurată cu ocazia acestui eveniment nu trebuie să perturbe circulația pietonală din perimetrul cimitirelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor