Pasi spre detoxifierea emotionala

De Lavinia Ceuta
Pasi spre detoxifierea emotionala
© TION: Pasi spre detoxifierea emoționala
Pașii conștienți spre eliberarea de stări emoționale negative, de încărcătura zilnică dată de rutina vieții, pașii către o stare ”mai ușoară” și firească a sufletului nostru sunt evident, pașii către noi, în interiorul nostru, departe de orice influență, departe de orice stimul din exterior. Cum putem face toate acestea?

Plecăm câteva zile în ”vacanță cu noi” și stăm departe de cotidian, departe de oameni, aproape de natură și necunoscut. Pentru mine, acest gen de călătorie îmi aduce cele mai magice schimbări, atât în plan psihic, cât și din punct de vedere al revelațiilor primite. Să te duci de unul singur la munte, cu cărți și bucurie în fața naturii, pentru mine este cea mai bună terapie existentă. Am avut nevoie de curaj atunci când am făcut-o pentru prima data, de curaj și voință în a mă lăsa cumva ”în voia sorții”, într-un sens sănătos, desigur. Fără planuri, doar cu idee de regăsire. Merită încercat, oricât de dependenți ați fi de alții, cu atât mai mult aveți trebuință de acest exercițiu. O încântare, o aventură, o terapie excelentă!
1. Apelăm la ajutorul unui specialist, al unui terapeut sau psihoterapeut pentru ”a ne descărca sufletul și starea”, pentru ”a preda altcuiva problemele sau situațiile mai dificile” cu care ne confrontăm în existența de zi cu zi. Aici, poate puțină atenție ar fi bine venită față de rezonanța pe care o avem cu acest om ce-l alegem în ajutor, adică să ne simțim confortabil și cu putere de eliberare a tuturor gândurilor. Oamenii pregătiți ne vor ghida spre o mai bună conștientizare, sau mai exactă conștientizare a situațiilor și ne ajută să găsim singuri, cu un puțin ghidaj, calea spre o stare de bine. Și când vă gândiți la o astfel de variantă, să aveți mare încredere și să vă amintiți mereu că în spatele unui om de success stă, de cele mai multe ori, o echipă întreagă de alți oameni specialiști, printre care întotdeauna se află și un terapeut sau psihoterapeut. Îndrăzniți, este firesc să ne ajutăm în condițiile unui cotidian atât de ”grăbit” și încărcat în care trăim azi.

2. Un program nou de alimentație, o schimbare majoră în dieta de zi cu zi va aduce întotdeauna schimbare și în starea noastră emoțională. Mintea este legată prin reacțiile bio-chimice de nutrienții zilnici, astfel, este firesc să existe schimbări de percepție și adaptare, odată cu cele nutriționale. Dacă alegeți detoxifierea corpului printr-o dietă exclusiv crudă (fructe, legume, semințe), veți avea parte și de una emoțională!

3. Introducerea unei discipline personale ajută mult în dobândirea unor noi tipare de funcționare, automat, spre o mai bună stare generală, psihică, de funcționare. Aici putem să ne gândim la lecturarea unor cărți la aceeași oră, zilnic, sau la un program de rugăciune, ori meditație, în funcție de valorile fiecăruia. Zilnic să meditezi sau să vorbești Divinității este o altă terapie cu rezultate uimitoare. Doar să vă doriți schimbarea, ea vine negreșit…

4. Eat, pray, love…, celebra carte și celebrul film – pe care sunt convinsă că le știți!-, este o terapie a trupului, a minții și a sufletului, o resetare de stare și viață. Și ce frumos s-au așternut toate evenimentele în viața eroinei principale, odată ce a avut curajul să-și recunoască starea de decădere personală și să-și dorească a se lăsa purtată de viață, cu toată deschidere și bucuria fiecărei clipe noi venite.

Îndrăzniți să vă bucurați de viața voastră…

Îndrăzniți să vă doriți mai mult a trăi stări autentice de bucurie și împlinire…

Îndrăzniți să vă cunoașteți și să vă cercetați mereu, spre dobândirea noilor valențe, ori virtuți personale!

Îndrăzniți să trăiți autentic, așa cum sunteți și să vă bucurați conștient de fiecare gând, fiecare emoție, să gestionați aceste stări prin cunoaștere și dorința permanentă de cunoaștere!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor