Aeroportul International Timisoara a inregistrat o crestere cu o treime a numarului de pasageri

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Aeroportul International Timisoara a inregistrat o crestere cu o treime a numarului de pasageri
© TION: Aeroportul International Timisoara a inregistrat o crestere cu o treime a numarului de pasageri
Aeroportul Internaţional Timişoara este tot mai des folosit de pasagerii curselor aeriene. Primele şase luni au însemnat pentru principala poartă aeriană a vestului României o creştere a traficului aerian, atât în ceea ce priveşte numărul de pasageri, al zborurilor, cât şi al traficului cargo. Pentru a doua parte a acestui an sunt aşteptate noi creşteri, aceasta şi după ce numărul curselor charter operate din Timişoara peste vară va fi mai mare.

După primele şase luni ale anului 2015 a fost înregistrată o creştere a numărului de pasageri cu 29%, comparativ cu anul precedent. Astfel, dacă în perioada ianuarie-iunie 2014, 331.147 pasageri au călătorit de pe Aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2015 au fost înregistraţi 426.939 pasageri.

Important este că tot mai multe curse aeriene aterizează și decolează din capitala Banatului, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara. Astfel, numărul zborurilor a crescut după primele 6 luni ale lui 2015 – 4855 de aeronave au aterizat sau au decolat de la Timişoara, în 2015, iar numărul acestora a crescut cu 12,2%, înregistrându-se un număr de 5447 zboruri.

Aeroportul din Timişoara este mai des utilizat şi pentru transportul de marfă. Traficul cargo a înregistrat o creştere de 23 de procente: de la 920 tone în ianuarie-iunie 2014, la 1137 tone în prima jumătate a acestui an.

„Acest trend ascendent se menţine deja de la finele anului trecut, iar pe timpul verii numărul de pasageri va creşte şi mai mult deoarece au intrat şi cursele charter, mai numeroase decât în 2014”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Creşterea numărului de pasageri, a mişcărilor de aeronave şi a traficului cargo din primele şase luni ale acestui an s-a reflectat şi în creşterea veniturilor. Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat o creştere a veniturilor din servicii aeroportuare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Managementul a fost preocupat în această perioadă şi de reducerea permanentă a cheltuielilor, realizându-se o reducere de 15% a cheltuielilor în primul semestru faţă de perioada ianuarie-iunie a anului precedent.

Şi cifra de afaceri a avut o creştere cu un procent de 10% în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2014: de la de la 2,8 milioane euro la 3,1 milioane euro.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor