Parintii elevilor de la Arte nu sunt de acord cu mutarea liceului

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Elevii de la Liceul de Arte trebuie sa se mute din centru
Elevii de la Liceul de Arte trebuie sa se mute din centru
Părinţii elevilor de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara sunt disperaţi. Ei cer anularea hotărârii de consilu local prin care s-a decis ca şcoala care funcţionează într-un imobil retrocedat din centru să-şi mute sediul pe bulevardul Liviu Rebreanu. Părinţii susţin că proprietarul clădirii din centru, Fundaţia Caritatea, a făcut o oferă de a rămâne încă un an în clădire fără a plăti chirie.

Părinţii spun că în acest fel ar fi timp ca să se identifice o soluţie pentru ca elevii de la Arte să îşi desfăşoare activitatea tot într-o zonă centrală.

În 12 iulie, Consiliul Local Timişoara a aprobat mutarea Liceului de Arte Plastice pe bulevardul Liviu Rebreanu, la Şcoala Generală nr. 9. Decizia îi nemulţumelte pe mulţi dintre părinţi şi elevi.

„Ne vedem nevoiţi să cerem anularea acestei hotărâri. Fiind luată făra a se lua în calcul urmatoarele fapte: că actualul proprietar a reiterat disponibilitatea de dialog cu autorităţile locale şi oferă posibilitatea de a rămâne LAPT în sediul său pentru un an, în scopul desfăşurării normale a activităţii liceului şi a avea timp pentru găsirea de soluţii adecvate pentru o relocare în zona centrală a oraşului. Prin mutare, liceul se află în imposibilitatea desfăşurării activităţii sale, spaţiul neavând numărul de săli necesare nici pentru un program de învăţământ în două schimburi”, a spus unul dintre prăinţi şi membru în Consiliul de Administraţie al liceului, Tudor Vreme.

De cealaltă parte, consilierii locali spun că mutarea pe bulevardul Rebreanu este cea mai corectă soluţie.

„Cei de la Fundaţia Caritatea aşteaptă să vândă clădirea la anul. Ştiu şi cine vrea să o cumpere. Au zis că vor să prelungească contractul pentru că dacă pleacă elevii nu o să mai păzească nimeni şcoala şi o să i se spargă gemurile, o să fie distrusă. Liceul de Arte trebuie să se mute, există o hotărâre de guvern”, ne-a spus consilierul local PSD Traian Stoia.

UPDATE. Reprezentanții Fundației Caritatea nu au oferit un răspuns clar cu privire la posibilitatea ca Liceul de Arte să funcționeze în continuare gratuit în imobilul din zona centrală a Timișoarei.

„Am primit o solicitare din partea Liceului/ Comitetului de părinti, de a permite desfășurarea activității pe parcursul anului școlar următor în condiții de gratuitate. Fundația Caritatea nu a agreat și nici nu a respins această solicitare, însă consideră că această varianta trebuie analizată în cadrul unui dialog cu Primaria Municipiului Timișoara, dialog pe care suntem dispuși să îl avem oricând fără nicio condiție preliminară”, menționează, într-un comunicat, directorul general executiv al Fundației Caritatea, Samuel Izsak.

 

Protest al elevilor Liceului de Arte la sedinta Consiliului Local Timisoara

Liceul de Arte se poate muta oriunde, cu conditia… sa fie la Scoala Generala nr. 90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor