Parinti din Lugoj pusi pe drumuri pentru a-si duce copilul la cresa. Mama are handicap de gradul doi

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Parinti din Lugoj pusi pe drumuri pentru a-si duce copilul la cresa. Mama are handicap de gradul doi
Un cuplu din Lugoj și-a înscris fetița la creșă încă din luna august a anului trecut. Deși copilul face doi ani în martie 2016, cei doi soți au vrut să fie siguri că prinde loc la creșa de la ei din cartier (Micro 3) din cauza faptului că mama suferă din un handicap de gradul doi și se deplasează mai greu. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea de la… creșă.

Zilele trecute părinții au aflat, stupefiați, la creșă, că fetița lor nu mai este repartizată acolo, ci într-un alt cartier al Lugojului, mai departe de casă. Ori tocmai asta a fost ideea înscrierii ei cu atâta timp înainte la creșă – pentru a fi siguri că prind un loc acolo în zona unde stau. Mama este cea care va duce fata la creșă, tatăl fiind șofer pe tir și fiind plecat mult timp de acasă. În aceste condiții, familia avea mare nevoie să înscrie copilul la o creșă cât mai aproape de locuință, femeia suferind de un handicap la picior.

„Am înscris fetița la creșă, în 13 august, anul trecut. Am avut toate actele pe care mi le-au cerut. Cererea a fost făcută pentru creșa din Micro 3, de lângă noi, noi chiar stăm aici în zonă și după 2-3 luni am primit de la înștiințare de la primărie cum că fetița a fost primită la creșă. Acum, când am fost ieri, să întreb dacă mai trebuie ceva completat la dosar, o femeie de la creșă mi-a spus că mă sună în februarie să confirm dacă rămâne la creșă. După care îmi zice să stau liniștit că nu mai are locuri la Micro 3 și nici la Micro I, cu toate că noi, când am făcut dosarul, ne-a spus că e acceptată aici, la Micro 3”, spune tatăl fetei, Robert Katona.

Fetița ar trebui să meargă la creșă din luna martie a anului în curs, dar nu unde și-ar dori părinții și, de altfel, unde a fost înscrisă, pe un loc confirmat, după spusele acestora. Acum însă părinții ar trebui să ducă fetița la o creșă de pe Calea Caransebeșului, departe de casă.

„Am fost și la primărie și asistentul social mi-a spus că în cazul în care se va retrage un copil și se va face un loc o să-mi accepte fata la creșa din Micro 3. Dar copilul meu este înscris din luna august, trebuia să-mi spună din august. Din moment ce ne-a spus din august că e totul în regulă, eu vreau ca locul copilului meu să fie liber. Eu și stau aici în zonă. Vreau locul copilului meu. În august mi-a spus că are loc”, spune Daniela Katona, mama fetiței.

Mama are o minipareză pe partea stângă și se deplasează mai greu cu piciorul stâng, fiind încadrată în gradul II de handicap. Totuși, va trebui să meargă, așa cum poate, la o creșă de pe Calea Caransebeșului, departe de zona în care stă, pentru a-și duce fetița la creșă.

Contactați de reporterii Tion.ro, reprezentanții Primăriei Lugoj, prin Direcția de Asistență Socială, ne-au spus că vor transmite un punct de vedere legat de acest caz.

UPDATE. Reprezentanții Primăriei Lugoj: Mai sunt locuri în două creșe din oraș

Reprezentanții Primăriei Lugoj au revenit cu un răspuns, transmițând că mai sunt locuri la două creșe din oraș, dar nu la cea la care părinții micuței care va face doi ani în martie au depus cererea în toamna anului trecut, și la care li s-a răspuns favorabil, după cum spun soții Katona.

„În perioada 01.07-15.07 a anului în curs se depun dosarele, la Seviciul Creşe, pentru înscrierea copiilor în anul şcolar următor. Dosarele vor fi analizate în baza criteriilor de departajare şi lista va fi afişată la sediul Serviciului Creşe. Înscrierea copiilor pentru anul şcolar următor se face şi pe parcursul anului şcolar, în limita locurilor disponibile. Doamna Katona a depus cererea de înscriere a copilului în creşă în data de 17.08.2015, cerere la care a primit un răspuns că se află în evidenţe la DASC Lugoj – Serviciul Creşe, în vederea înscrierii copilului la creşă în limita locurilor disponibile, la data împlinirii de către copil a vârstei de 2 ani. Menţionăm că minorul va împlini vârsta de 2 ani în cursul lunii martie 2016. În prezent Serviciul Creşe dispune de 2 locuri libere la Creşa nr.1, situată pe Al.Brazilor nr.3, şi 12 locuri libere la Creşa nr.3, situată pe str.Ep.Dr.I.Bălan nr.17. Familia Katona poate opta în limita locurilor vacante în luna martie pentru un loc în cele două grupe de creşă”, transmit reprezentații Primăriei Lugoj.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !