Parcul Alpinet inca asteapta primavara. Ar mai fi 60 de zile de lucru pe santier

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Parcul Alpinet inca asteapta primavara. Ar mai fi 60 de zile de lucru pe santier
© Foto: Tion
Șantierul din Parcul Alpinet așteaptă vremea bună. Muncitorii se vor întoarce în curând la lucru și spun că în maximum două luni ar termina tot ce mai e de făcut. Vedeți imagini proaspete de pe șantier!

Din luna septembrie (n.r. când s-a semnat ordinul de începere) și până în prezent s-a lucrat doar 47 de zile în Parcul Alpinet. Șantierul a fost „părăsit” pe timp de iarnă, urmând ca muncitorii să revină luna aceasta pe teren.

Lucrările în Alpinet sunt efectuate de aceeași firmă care reabilitează Parcul Central, Lovrintim, societate „abonată” la multe contracte ale primăriei. Ordinul de începere pentru lucrările din părculețul de pe malul Begăi a fost emis în 6 septembrie 2017, cu începere din 11 septembrie. La scurt timp, în 18 septembrie, a fost dat un ordin de sistare a lucrărilor, după furtuna care a făcut ravagii în Timișoara la acea vreme. Au căzut foarte mulți copaci, atât în Alpinet, cât și în Parcul Central, iar firma Lovrintim a avut altele de făcut.

Din septembrie și până acum șantierul din Alpinet a fost efectiv părăsit. Muncitorii Lovrintim ar trebui să se întoarcă la lucru în 26 martie, dacă vremea permite reluarea lucrărilor.

Cert este că, din 180 de zile, adică șase luni, cât este termenul din contract, s-a lucrat doar în 47 de zile. Mai sunt 133 de zile lucrătoare din termenul prevăzut în contract, dar reprezentanții primăriei spun că oficialii Lovrintim preconizează că vor termina totul în 60 de zile.

Parcul Alpinet, o capodoperă peisagistică a orașului, ar trebui să arate ca nou după plecarea muncitorilor. Va avea loc de joacă, copaci noi, alei noi, bănci noi, irigare automatizată și dale solare, investiția fiind făcută din bugetul local.

Ce fel de lucrări sunt prevăzute în Parcul Alpinet? Completarea vegetaţiei existente, gazonarea suprafeţelor verzi, refacerea reţelei de alei pietonale din pavele din beton, recondiţionarea şi completarea mobilierului urban, completarea sistemului de iluminat clasic cu „dale decorative fotovoltaice”, instalarea unui sistem de irigare automatizat.

Conform proiectului, ar trebui plantați în Alpinet peste 100 de arbori, arbuști și plante perene și ar trebui montate 56 de dale decorative solare, 34 de bănci noi și 32 de coșuri de gunoi.

Parcul Alpinet este situat pe malul stâng al canalului Bega, fiind unul dintre parcurile tinere ale orașului, amenajat în secolul XX.

„Parcul Alpinet este una din capodoperele peisagistice ale municipiului Timişoara. Iniţial, el se numea «Arboretum» şi a fost creat în anul 1934 de Mihai Demetrovici, cu prilejul unei întâlniri a horticultorilor din România (…) Diverse specii alpine şi subalpine – de aici şi numele de azi – au fost aduse, îngrijite şi aclimatizate, nu numai din România, ci şi din alte locuri”, amintesc reprezentanţii municipalităţii.

Valoarea contractului este de 1,12 milioane de lei, fără TVA.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor