Parca fac ecuatii in intersectie! Demolarea baricadei de pe Martirilor asteapta ultimele avize

De Roxana Deaconescu
18Comentarii
Parca fac ecuatii in intersectie! Demolarea baricadei de pe Martirilor asteapta ultimele avize
© Tion: Demolarea baricadei de pe Martirilor asteapta ultimele avize
Sunt mai bine de două luni de când a fost deschis șantierul în intersecția Calea Martirilor cu străzile Mareșal Constantin Prezan și Mareșal Alexandru Averescu, pentru desființarea baricadei ce ascunde magistrala Colterm. Totul s-a desfășurat într-un haos general, dar conductele au fost în cele din urmă îngropate, iar acum s-au așteptat ultimele avize pentru demolarea baricadei. Abia în 13 august a ieșit un certificat de urbanism, atât pentru îngroparea conductelor, cât și pentru demolarea estacadei.

În vreme ce primăria spunea că de lucrări se ocupă Colterm și E.ON, ambele având rețele în zonă, cei de la E.ON ne asigurau că ei doar opresc gazul și că firmele contractate de primărie muncesc efectiv în intersecție. De lucrări s-au ocupat până la urmă cei de la Colterm și o firmă contractată de primărie, iar de demolarea propriu-zisă a baricadei se vor ocupa tot cei de la societatea de termoficare, care ne-au spus că așteaptă acum ultimele avize.

La 1 august, reprezentanții Colterm anunțau victorioși că au reușit să mute magistrala în subteran, cu o lună înaintea termenului limită. Nu a fost specificat însă niciodată un termen limită, însă oficialii societății de termoficare spuneau că „lucrările vor fi finalizate cel mai târziu până la momentul începerii unui nou sezon de furnizare, adică cel mai târziu 1 octombrie”.

„În vederea desființării estacadei de conducte de la intersecția străzilor Calea Martirilor și Mareșal Constantin Prezan/Mareșal Alexandru Averescu (fostă Lidia), încă din luna mai Colterm a demarat lucrările pentru pozarea în subteran a magistralei de termoficare. Termenul pentru finalizarea lucrărilor era prevăzut pentru finele lunii august. Colterm a reușit să ducă la final lucrările de introducere în subteran a magistralei de termoficare cu o lună de zile înainte de termenul limită. Astfel, în prezent, niciun client Colterm care locuiește în imobilele din zona amintită nu mai este în situația neplăcută de a nu avea apa caldă”, spuneau pe 1 august oficialii societății.

Iată că au trecut două săptămâni de atunci, lucrările la nivelul solului s-au făcut, iar baricada e tot sus. Au fost zile în care s-a muncit serios pe șantier, dar și zile în care trecătorii n-au putut vedea niciun muncitor în zonă. Nici acum nu se lucrează cine știe ce, pentru că se așteaptă ultimele autorizații pentru demolarea construcției uriașe de pe Calea Martirilor.

„Demolarea efectivă a estacadei o face Colterm, în prezent așteptând să primim autorizațiile pentru acest demers”, au explicat, marți, 14 august, pentru Tion.ro, reprezentanții societății de termoficare.

Deși se lucrează de mai bine de două luni în zonă, abia în 13 august se pare că a fost eliberat un certificat de urbanism pentru Colterm privind „Obținerea AD – Lucrări tip c) – Căi de comunicație/ Rețele edilitare – Demolare estacadă supraterană peste Calea Martirilor și demontare conducte de termoficare supraterane” și „Obținere AC – Lucrări tip c) – Rețele edilitare – Rețea termică – Montare conducte termice subteran în carosabil”.

autorizatie baricada de pus in text

Momentan nu se știe dacă este nevoie și de alte autorizații, iar funcționarii publici tocmai au intrat în minivacanța de Sf. Maria Mare. Estimarea primarului Nicolae Robu era că oricum lucrările nu au cum să fie gata așa repede, edilul precizând că baricada ar trebui să dispară de acolo până la sfârșitul lunii august.

Articole pe aceeași temă:

După aproape două luni de șantier, Colterm anunță că a reușit să mute în subteran magistrala de termoficare care se afla în baricada de pe Martirilor, ce urmează să fie demolată. Reprezentanții Colterm se laudă că au reușit acest lucru cu o lună înaintea termenului limită, deși inițial anunțaseră că...
Primarul Nicolae Robu este optimist și spune că cel târziu la sfârșitul lunii august ar trebui să fie demolată complet baricada de pe Calea Martirilor, iar circulația să revină la normal. Lucrările au început în urmă cu mai bine de o lună. Edilul-șef a ajuns în sfârșit și pe șantierul de pe Calea...18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor