Orele la Liceul Lenau vor costa mai mult Primaria Timisoara. Se renegociaza chiria

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
Orele la Liceul Lenau vor costa mai mult Primaria Timisoara. Se renegociaza chiria
© TION: Orele la Liceul Lenau vor costa mai mult Primaria Timisoara
Municipalitatea plătește prea puțin chirie pentru clădirea în care funcționează Liceul „Nikolaus Lenau”, așa-zisul „Lenau Mic” din Piața Unirii, au decis proprietarii imobilului, reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice. Oficialii primăriei vor să prelungească contractul de închiriere cu două luni și reîncep negocierile pentru chirie.

Contractul de închiriere pentru clădirea din Piața Unirii nr. 7 a expirat deja, așa că se impune semnarea unui act adițional. Nu se poate însă fără o renegociere a prețului de închiriere, care nu a mai fost modificat încă din anul 2009.

În imobilul din Piața Unirii nr. 7 învață elevii de clasele I-IV. Pentru ca ei să studieze în continuare acolo, municipalitatea va plăti o chirie mai mare proprietarilor.

Clădirea aparține încă din anul 2004, după retrocedare, Episcopiei Romano-Catolice, care încasează lună de lună bani de la primărie, aproximativ 7.000 de lei lunar. Contractul de închiriere a fost prelungit de două ori deja, atât în 2013, cât și în 2017. E nevoie de o altă prelungire, cu două luni, pentru care trebuie să-și dea acordul și consilierii locali.

„Prin adresa nr. 1523/2017, înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara în 31 august 2017, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara solicită prelungirea contractului de închiriere pentru imobilul din Timişoara, str. Piaţa Unirii nr. 7 pentru desfăşurarea activităţii de învăţământ – clasele I-IV ale Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» pe o perioadă de două luni, în aceleaşi condiţii. Prin adresele nr. 1074/2017 şi nr. 1523/2017, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara solicită renegocierea chiriei lunare pentru imobilul situat în Timişoara, str. Piaţa Unirii nr. 7, întrucât nu a mai fost modificată din anul 2009”, susțin reprezentanții municipalității.

Pentru că momentan nu există un alt spațiu pentru mutarea activității de învățământ – clasele I-IV ale Liceului Lenau, oficialii primăriei le propun consilierilor locali să fie de acord din nou cu prelungirea contractului.

„Urmează să se întrunească, până la finele lunii octombrie, Comisia de Negociere cu Terţii a consiliului local, pentru demararea procedurii de negociere a cuantumului chiriei şi perioada de închiriere. În prezent, Primăria Timișoara plătește o chirie de aproximativ 7.000 de lei lunar pentru acest spațiu. Vom vedea care sunt cerințele Episcopiei Romano-Catolice pentru imobilul din Piața Unirii”, a explicat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor