Opreste barbaria, Salveaza ciocarlia! O mezzosoprana din Timisoara a donat un… trillfie pentru aceasta cauza

De Adrian Panduru
2Comentarii
  Andreea Ilie, mezzosoprană la Filarmonica Banatul din Timișoara, alături de Societatea Ornitologică Română și Federația Coaliția Natura 2000 România cheamă toți cântăreții din România să se alăture campaniei „Oprește barbaria, Salvează ciocârlia!” și să “doneze” un trillfie (n.a. joc de cuvinte între tril și selfie) pentru a opri masacrul păsărilor cântătoare ce poate fi declanșat de noua formă propusă a Legii Vânătorii aprobată de Camera Deputaților la sfârșitul lunii februarie.


Andreea Ilie, una dintre cele mai cunoscute mezzosoprane ale României și protagonista spotului video al campaniei „Oprește barbaria, Salvează ciocârlia!”, donează un tril și provoacă toți cântăreții să se alăture campaniei care își propune să oprească Legea Vânătorii propusă în forma actuală. Societatea Ornitologică Română și Federația Coaliția Natura 2000 România au lansat campania „Oprește barbaria, salvează ciocârlia!”, ca reacție a societății civile din România la masacrul păsărilor ce poate fi declanșat de noua formă propusă a Legii Vânătorii aprobată de Camera Deputaților la sfârșitul lunii februarie.

Inițiatorii acestei campaniei cheamă toți românii iubitori de natură să se alăture demersului și să semneze petiția (http://salveazaciocarlia.ro/semneaza-petitia/) pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă și să transmită un mesaj puternic și convingător parlamentarilor că natura este importantă și că românii nu doresc decimarea speciilor de păsări. Vânătoarea pe terenurile proprietate privată fără acordul proprietarilor, majorarea perioadei de vânătoare pentru anumite specii de păsări cu până la trei luni și deschiderea vânătorii de păsări în rândul străinilor sunt principalele modificări aduse de proiectul de lege.

„Am răspuns fără să stau pe gânduri acestei campanii, pentru că muzica inspiră oameni, sunetele ating cele mai sensibile coarde ale sufletului omenesc. Muzica este tot ce ne-a rămas, iar noi trebuie să avem grijă de izvorul de inspirație al muzicii. El vine din natură, de la Dumnezeu. Salvați ciocârlia!”, a declarat Andreea Ilie.

Cântăreții care vor să dea o mână de ajutor și să le transmită parlamentarilor un mesaj puternic și convingător: natura este importantă și decimarea speciilor de păsări nu reprezintă voința lor, sunt invitaţi să se înregistreze în timp ce cântă o melodie și să trimită mesajul său de susținere pentru salvarea ciocârliei, să încarce videoclipul pe rețelele de socializare folosind hashtag-ul #DoneazaUnTrillfie.

Mai mult, poate provoca alți trei cântăreți să se alăture campaniei. Inițiatorii acestui demers au lansat și petiția pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă îndemnând românii iubitori de natură să semneze pentru ocrotirea ciocârliei și altor păsări cântătoare.

Andreea Ilie, un tânăr talent al României, a cântat în opere de Puccini, Rossini, Verdi, Bizet și alți mari compozitori. De-a lungul anilor ea a colaborat și cu alte coruri din România: CorulMemorial Timișoara, Corul Carmina Dacica, Corul Acoustic din București, cu care a câștigat premii și a avut și numeroase turnee în Austria, Cehia, Elveția, Olanda, Germania și Cipru.

În repertoriul solistic Andreea a abordat atât stilul vocal-simfonic: Requiemul –W.A.Mozart, Requiemul –G.Verdi, Stabat Mater-A.Vivaldi, Stabat Mater-G.B.Pergolesi, Stabat Mater –G.Rossini, Oratoriu de Crăciun-C.Saint-Saens, Te deum-Henry Purcell, cât și opera incluzând rolurile: Zita-Gianni Scchichi-G.Puccini, Lola-Cavaleria Rusticana-P.Mascagni, Maddalena-Rigoletto-G.Verdi, La Zia Principesa-Sora Angelica-G.Puccini, copil 3,doamna 3-Flautul fermecat -W.A.Mozart, Mercedes-Carmen-G.Bizet.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor