Opozitia din CJT, acuzata ca se pune in calea progresului judetului

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Opozitia din CJT, acuzata ca se pune in calea progresului judetului
Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de plen a CJ Timiş propunea demararea demersurilor necesare preliminare pentru contractarea unei finanţări de 200 de milioane de lei. Discuţiile legate de subiect s-au aprins brusc între „prietenii” Titu Bojin, preşedintele CJT, şi Tiberiu Lelescu, consilier PDL. Reprezentantul opoziţiei a solicitat o „mimare de formă de răspuns”, iar şeful CJT a spus că opoziţia să nu mai vină cu solicitări de finanţări atât timp cât nu votează proiectul.

CJ Timiş vrea realizarea unor importante investiţii în infrastructura judeţului, iar pentru aceasta are în vedere contractarea unui credit. Ultima şedinţă de plen a avut ca punct pe ordinea de zi aprobarea unei hotărâri prin care să se demareze discuţiile preliminare pentru găsirea instituţiei care să acorde creditul. Discuţiile purtate s-au inflamat brusc între Tiberiu Lelescu, consilier PDL, şi Titu Bojin, preşedinte CJT.

Primul a solicitat un răspuns legat de modul de utilizare a banilor, dar şi a contribuţiei Executivului la finaţare. „Sunt sigur că puteţi măcar să mimaţi un răspuns la această întrebare. Până nu vom şti ce se va face cu aceşti bani, nu vom vota acest proiect”, a spus Lelescu.

Titu Bojin, plin de umor, a răspuns: „Domnule Lelescu, dumneavoastră aţi citit proiectul sau e propunerea dumneavoastră? Despre sumele care le-am primit de la Ponta, desigur nu sunt prezicător să spun ce vom mai primi, doar la dumneavoastră în partid se lucrează cu vrăjitoare, pot să vă spun ce ne-a dat Ponta – cu 2.000 de miliarde (n.r. lei vechi) am plătit ce a făcut Guvernul anterior şi pe care le-am acoperit ca să asigurăm continuarea activităţii. În ceea ce priveşte votul dumneavoastră, numai voi decideţi dacă votaţi sau nu viitorul Timişului, dar să nu veniţi după aia cu solicitări pentru zone sau localităţi, că noi nu o să avem bani, să nu veniţi şi să spuneţi – noi nu am ştiut. Nu se mai acceptă proiecte fără să aibă şi finanţare asigurată”, a declarat Bojin.

Şeful CJT a mai spus că va cere ca banii din credit să fie folosiţi aproape integral în infrastructură, „acolo unde se suferă în Timiş”. Se doreşte o finanţare pe 4 – 6 ani, un nivel considerat acceptabil. Investiţiile derulate ar merge majoritatea spre drumuri, dar şi trasee prelungite de linii electrice, apă sau canal, acolo unde este nevoie. „Timişul are grad de îndatorare de 9%, legea zice că putem ajunge la maximum 30%. Creditul de acum, 200 de milioane de lei, ne va duce la 24%. Acum oficializăm posibilitatea de a lua credit”, a mai declarat Bojin.

Adrian Pau, consilier judeţean, a spus chiar că probabil opoziţia vrea ca Timişul să rămână în stadiul unde se află acum.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor