Oamenii sunt mai multumiti de STPT decat luna trecuta, ne asigura Robu

De Roxana Deaconescu
19Comentarii
Oamenii sunt mai multumiti de STPT decat luna trecuta, ne asigura Robu
© Tion: Oamenii sunt mai multumiti de STPT decat luna trecuta, ne asigura Robu
În doar o lună, timișorenii par să fie mult mai mulțumiți de serviciile oferite de STPT. O spune primarul Nicolae Robu, care susține că urmărește periodic notele date de timișoreni sistemului de transport în comun. Luna august ar fi fost mai bună decât luna iulie.

În timp ce în unele mijloace de transport în comun călătorii merg cot la cot cu păianjeni, iar în altele plouă, primarul Nicolae Robu anunță o situație îmbunătățită în ceea ce privește satisfacția călătorilor. Edilul-șef a prezentat ultimele statistici ale aplicație care măsoară gradul de satisfacție al celor ce folosesc transportul public.

„Ne face plăcere să anunțăm că în luna august am înregistrat o creștere cu 12% a satisfacției generale a călătorilor față de luna iulie. În ceea ce privește notele încă sunt foarte mici, dacă în luna iulie călătorii apreciau cu punctajul 4,43 serviciile de transport în comun, în luna august aprecierea este cu 4,95. Legat de curățenia în mijloacele de transport, 59% dintre călători apreciază că e curat sau foarte curat și trendul este și el crescător în comparație cu luna iulie. O creștere cu 72% se înregistrează în august față de iulie și la aprecierea bună a frecvenței cu care circulă mijloacele de transport în comun. 29% dintre călători apreciază asta. Creșterea cea mai spectaculoasă se înregistrează la linia 33. Creșterea la frecvența bună este de 567% în august față de iulie. Vom continua să suplimentăm numărul de mijloace de transport în comun pe liniile cele mai circulate și apoi, în timp, vom face lucrul acesta și pe liniile cu mai puțini călători. Îi rog pe cetățenii din zonele mai puțin dense să înțeleagă că nu putem deodată să creștem numărul mijloacelor de transport, pentru că nu avem destui șoferi și vatmani”, a anunțat Robu.

Toate acestea, la scurt timp după ce unele mijloace de transport în comun au fost suplimentate pe anumite linii, cum ar fi 33 autobuze și 4 tramvaie.

„În 2019 vom sta și mai bine, ne vor veni încă cinci tramvaie și ultimele șapte minibuze. În 2019 vom avea 44 de autobuze electrice. Vom avea, fără îndoială, un proiect de finanțare europeană, termen de depunere este 31 decembrie 2018, un proiect prin care vom achiziționa tramvaie noi. Dar chiar în prezent, parcul de mijloace de transport în comun este unul bun, incomparabil cu ce am avut altădată. Pas cu pas vom scoate tramvaiele noi din uz, nu e departe momentul în care toate cele 30 de tramvaie Armonia vor fi în uz”, a completat edilul.

Primarul Timișoarei susține că notele date de timișoreni se datorează și tramvaielor Armonia. El recunoaște însă că nu circulă toate din cele care au sosit la Timișoara.

„Și când vom avea 25 de tramvaie Armonia pe teren lucrurile vor fi cu totul și cu totul altfel. Acum sunt în mod sistematic 13-14-15-16, pentru că nu toți vatmanii sunt favorizați intern de STPT să conducă tramvaie Armonia. Doar unii dintre ei sunt lăsați să conducă tramvaie Armonia. Transportul în comun este o prioritate pentru noi, am făcut foarte multe pentru transportul în comun. Numărul celor care spun că mijlocul de transport are întârziere mare a scăzut cu 25% în august față de iulie. 58% dintre respondenți apreciază că mijlocul de transport a ajuns la timp sau a avut o întârziere mică”, a conchis Robu.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de mulțumiți sunteți de serviciile oferite de STPT?

  • 1 (49%, 125 Votes)
  • Sub 5 (33%, 84 Votes)
  • Peste 5 (12%, 30 Votes)
  • 10 (7%, 17 Votes)

Total Voters: 256

Loading ... Loading ...

Articole pe aceeași temă:

În unele mijloace de transport în comun din Timișoara ar trebui să se pună afișe care să spună că plimbările nu le sunt recomandate arahnofobilor. Cei care au călătorit luni pe linia 7 au fost surprinși să vadă pânze de păianjen în garnitură, dar și un călător mai neobișnuit.Timișorenii care au călă...
Unul dintre tramvaiele Armonia care circulă în Timișoara are o opțiune ascunsă: dușul rece când plouă. Tramvaiele Armonia modernizate la Arad și Pașcani cu 2,57 milioane de lei bucata au ajuns la Timișoara cu opționale ascunse, așa cum ne-a arătat un cititor Tion.ro. Miercuri, în timp ce afară pl...19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor