O noua formatiune politica in Timis, a fostilor alesi PP-DD

De Adrian Panduru
5Comentarii
O noua formatiune politica in Timis, a fostilor alesi PP-DD
© TION - O noua formatiune politica in Timis, a fostilor alesi PP-DD
Partidul Naţional Democrat, o organizaţie politică aflată în curs de înregistrare la Tribunalul Bucureşti, are filială şi în Timiş. Conducerea naţională a Partidului Naţional Democrat (PND) a venit în județul Timiş. De altfel, organizația timișeană este prima din ţară care a adunat o mie de semnături pentru înregistrarea acestei formaţiuni politice.


În județul Timiş sunt comitete de iniţiativă, formate din minim două persoane fiecare, în 72 de localităţi. Partidul este în curs de înregistrare la Tribunalul Bucureşti, unde s-au depus deja actele şi 34.000 de semnături. Cei care au fondat acest partid sunt, în mare parte, deputaţi aleşi pe listele PP-DD.

„Sunt 19 membri fondatori, dintre care majoritatea sunt deputaţi aleşi pe listele PP-DD. Am strâns 34.000 de semnături în patru săptămâni. Timişul a strâns prima mie de semnături în mai puţin de şapte zile. Nu ne dorim să reformăm PP-DD, să rebranduim PP-DD. Avem o doctrină de centru-dreapta. Oameni care au înţeles ori sunt pe cale să înţeleagă că singura soluţie a României este să evolueze în felul în care ne dorim, prin muncă, antreprenoriat. Sunt patru principii pe care le considerăm extrem de importante – primul este integritatea în sens normal – oamenii care au probleme cu legea, cu integritatea, să-şi rezolve aceste probleme, să nu bată la uşile noastre. Cel de-al doilea lucru este competenţa – vom fi un partid care, dacă nu vom avea specialişti pe un domeniu, atunci vom apela la specialişti independenţi. Unul dintre lucrurile foarte importante pe care le avem în vedere este depolitizarea totală a administraţiei. Al treilea principiu foarte important este principiul transparenţei – suntem dispuşi să oferim orice informaţie despre orice membru al nostru, despre absolut orice problemă care ne preocupă. Al patrulea principiu – patriotismul economic – nu vedem cu ochi buni evoluţia României şi ne dorim ca copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri să poată trăi într-o ţară independentă, în care tradiţiile şi evoluţiile să nu-i facă să se jeneze de predecesorii lor”, spune deputatul Cătălin Daniel-Fenechiu, unul dintre cei 19 fondatori.

Dintre cei 19 membri fondatori ai organizației, 10 sunt deputați. Acum, noul partid se află în perioada de prefigurare a organizaţiilor judeţene, urmând ca din luna august să intre într-o etapă de forţă, cea de precampanie în alegerile electorale.

„Cei 10 colegi ai mei, membri fondatori, sunt oameni fără dosare, integri. În România, de 25 de ani, se vorbeşte doar declarativ despre principii. Niciodată nu am verificat acei oameni pe care marile partide politice i-au pus în funcţii. După 25 de ani, aceştia sunt anchetaţi, pentru că nu s-au respectat cu adevărat principiile care trebuie să stea la baza unui partid politic. Noi avem 18 principii sănătoase. Un principiu pe care vrem să-l aplicăm este stoparea jafului şi risipei banului public. De 25 de ani în România se fură, copiii nu au alocaţii, medici, profesori trăiesc de pe o zi pe alta. Oameni care au muncit o viaţă se uită la cei care au furat de 25 de ani, ne-au sfidat şi astăzi, după 25 de ani, unii dintre ei trec prin arestul preventiv. Dorinţa noastră, a PND, este confiscarea averilor. Nu este suficient să-i ţinem în penitenciar, pe banii noştri, cu 2.600 de lei pe lună, în condiţiile în care o alocaţie pentru copii este de 42 de lei pe lună. Noi cerem majorarea alocaţiei de stat pentru copii la nivelul mediei Uniunii Europene”, spune Liliana Mincă, deputat de Botoşani.

Obiectivul membrilor fondatori este ca până după data de 30 iunie să aibă structuri în toate judeţele.

„Nu am negat niciodată că suntem deschişi faţă de electoratul de dreapta. La alegeri ne dorim să luăm procent mai mare de cinci la sută. Ne dorim să trecem pragul şi suntem oameni care avem experienţă politică. Există o şansă bună la Timişoara”, spune Fenechiu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor