O firma a fost amendata cu 50.000 de lei pentru ca a deversat ilegal o vidanja direct in canalizare

De Marcel Hoster
21Comentarii
O firma a fost amendata cu 50.000 de lei pentru ca a deversat ilegal o vidanja direct in canalizare
© foto: Garda Nationala de Mediu
O societate timișoreană care oferea servicii de vidanjare cu o autospecială a fost amendată de Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 50.000 de lei pentru deversarea ilegală a dejecțiilor controlate. Aceștia s-au sesizat în urma unei filmări, postată pe internet, identificând autospeciala pe baza numărului de înmatriculare.

O filmare realizată de un cetățean pe spațiul public de lângă CET Sud Timișoara i-a adus unei firme de specialitate în domeniul serviciilor de vidanjare o amendă în valoare de 50.000 de lei. Filmul a fost postat pe internet, iar comisarii locali ai Gărzii de Mediu s-au autosesizat. „Ghinionul” operatorului vidanjei a fost că în filmare se vede numărul de înmatriculare al mașinii. Odată descoperit proprietarul utilajului au fost efectuate controale și s-a descoperit că apele uzate au fost deversate direct în canalizarea municipală și nu la stația de epurare cum cere legea.

„Urmare a postărilor apărute pe unele rețele de socializare, ce conțin un material video în care o vidanjă descarcă necontrolat ape uzate, comisarii GNM din cadrul Comisariatului Județean Timiș s-au autosesizat și au deschis o anchetă. Întrucât proprietarul vidanjei a fost identificat după numărul de înmatriculare al acesteia, imediat, s-a dispus un control la sediul societății ce deține aceasta autoutilitară. În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în stația de epurare a Municipiului Timișoara, cu asigurarea trasabilității și dovada îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanților societății – în căminele existente de-a lungul rețelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale și actelor de reglementare/avizelor deținute pentru desfășurarea activității din punct de vedere al protecției mediului”, au anunțat cei de la Garda de Mediu.

De asemenea, inspectorii de specialitate au mai constata că în zona indicată în postare (CET SUD), angajații societății au efectuat spălarea vidanjei, faptă care contravine prevederilor autorizației de mediu deținute, în locul respectiv nu este permisă efectuarea acestor operațiuni.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei, conform legii. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au dispus măsuri de conformare și de interzicere a descărcării apelor uzate în afara stației de epurare autorizate în acest sens, cu asigurarea trasabilității și îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate vidanjate și descărcate.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor