O excursie delicioasa: Targul de Gastronomie din Dijon

De T. Ex.
1Comentariu
O excursie delicioasa: Targul de Gastronomie din Dijon
© O excursie delicioasa: Targul de Gastronomie din Dijon (foto: siptripper.com)
Organizat pentru prima dată în 1921, Târgul Internațional de Gastronomie din Dijon este cel mai mare eveniment din Burgundia și al șaselea târg ca mărime din Franța. Combinația de festival culinar și târg cu vânzare atrage aproximativ 200.000 de bucătari amatori și profesioniști, patroni de restaurante și pasionați de gastronomie din întreaga lume. Aici vei avea parte de demonstrații de gătit, ateliere și, bineînțeles, vei putea degusta din cele mai delicioase feluri de mâncare și cele mai fine vinuri, pentru o vacanță cu adevărat delicioasă.

Programul târgului, ce se desfășoară în perioada 30 octombrie – 11 noiembrie, cuprinde și o serie de competiții la care participă cei mai faimoși bucătari. Aceștia se vor întrece pentru  Marele Premiu în Gastronomie pentru aluat de foi și ciocolată (2 noiembrie) și, pentru prima dată în acest an, cea mai bună tartă cu lămâie și bezea (7 noiembrie).

Foto: vox-infos.com Foto: vox-infos.com ©

Tot la această ediție a festivalului participanții vor putea admira viitorul parc tematic – Orașul Internațional al Gastronomiei – ce se va deschide oficial în 2018, în fosta clădire a spitalului general din Dijon. Acest centru culinar va deveni al patrulea complex de acest fel din Franța – celelalte se află în Lyon, Tours și Rungis. Parcul va avea o serie de expoziții și restaurante, un pavilion de vinuri, un hotel și clădiri rezidențiale, dar și un cinematograf multiplex.

Foto: anthonybechu.com Foto: anthonybechu.com ©

După ce te vei desfăta cu nenumăratele feluri de mâncare prezentate la acest târg, nu uitai să deguști și cel mai faimos aperitif din Dijon – Kir, denumit după popularul primar al orașului Felix Kir, care a murit în 1968. Această băutură conține creme de cassis și Aligoté, un soi vin alb. Cocktailul poate fi făcut chiar și cu șampanie.

Foto: virtualtourist.com Foto: virtualtourist.com ©

De asemenea, nu se poate să pleci din Dijon fără un borcan cu faimosul muștar. Vizitează magazinul Maille Moutarde, locul unde s-a vândut pentru prima dată acest condiment. Dacă vrei să afli mai multe despre cum se face muștarul, atunci nu rata o excursie la La Moutarderie Fallot, pentru a observa întreg procesul, dar și pentru degusta din mai multe arome, inclusiv cel cu tarhon, busuioc, nuci, turtă dulce sau coacăze.

Foto: beaune-tourism.com Foto: beaune-tourism.com ©

Articole pe aceeași temă: Excursie pe drumul vinului: descopera cea mai frumoasa zona viticola din Franta Printre lanuri de lavanda in Drome Provencale Top 10 cele mai frumoase gradini pariziene Cele mai interesante orașe pentru pasionații artei culinare



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor