Nokia Romania deschide oficial vineri, 28 septembrie, la Timisoara, Nokia Romania Garage, un spatiu inedit destinat cercetarii si inovarii

Reactualizat la:
Nokia Romania deschide oficial vineri, 28 septembrie, la Timisoara, Nokia Romania Garage, un spatiu inedit destinat cercetarii si inovarii
© foto: Nokia
ADVERTORIAL. Timișoara, Romania – Nokia România își propune să susțină comunitatea locală implicată în activitatea de cercetare și dezvoltare, prin facilitarea accesului la cele mai avansate tehnologii orientate spre crearea de soluții din domenii precum telecomunicații (5G), inteligență artificială (AI), obiecte inteligente interconectate (IoT), realitate augmentată și virtuală (AR/VR), sănătate digitală (eHealth). Reunind într-un spațiu de aproape 250 de metri pătrați un laborator, o sală de conferințe și o zonă creativă, Nokia România Garage va găzdui experți Nokia, oameni de știință, elevi, studenți și profesori, parteneri din domeniul cercetării și inovării în scopul co-creării și dezvoltării inițiativelor valoroase.

foto: Nokia foto: Nokia ©

Vă invităm să luați parte la acest eveniment vizitând Garage-ul între orele 17:00 și 22:00 unde puteți vedea cele mai recente proiecte dezvoltate de Nokia România din domenii ca: telecomunicații, robotică, obiecte și orașe inteligente etc.

 

foto: Nokia foto: Nokia ©

În același timp, Campusul Nokia din Timișoara va fi pentru prima dată gazda expoziției interactive Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment desfășurat simultan în peste 300 de orașe din Europa și 20 din România. Peste 40 de expozanți din diferite domenii vor pune la dispoziția publicului larg cele mai noi descoperiri din activitatea lor. Roboți, imprimante 3D, vehicule ghidate automat, sisteme de diagnosticare bazate pe inteligența artificială, telescoape, drone și multe altele din diverse domenii: medicina, agronomie, chimie, fizica, inginerie. Expoziția este deschisă publicului de toate vârstele.

c9353b_874ba425b49b48f18edf192d5704ca1c (1)

Sabin Totorean, Country Senior Officer, Nokia România, declară: „În cei 27 de ani de prezență locală, am contribuit la dezvoltarea tehnologiilor din domeniul IT&C atât pe plan local cât și global, reușind să avem foarte multe premiere revoluționare în industrie, construind, în același timp, cea mai experimentată echipă din industria de telecomunicații din România. Avem parteneriate cu 8 universități românești de prestigiu și cu foarte mulți parteneri de pe piața locala și globală.

Prin deschiderea Nokia România Garage, vom continua să inovăm profitând de oportunitățile oferite de tehnologii precum 5G, IP, IoT etc., implicând pe lângă angajații noștri comunitatea locală (parteneri din domeniul universitar și din industrie).

Suntem convinși că apariția tehnologiilor de acest tip ne va transforma modul de viață personal și profesional într-unul nemaiîntâlnit până acum, impactul major fiind prin construirea caselor, orașelor, spitalelor și intreprinderilor inteligente și de aceea inovarea în aceste domenii trebuie să reprezinte ținta noastră și a comunității“.

foto: Nokia foto: Nokia ©

Nokia Campus detalii:

Timișoara Nokia Campus găzduiește cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare în domeniul telecomunicațiilor din România alături de un centru global de servicii support, operare și mentenanță a rețelelor de telecomunicații multi-vendor pentru multiple tehnologii. Oferim servicii 24/7, în șapte limbi de circulație, servind clienți importanți din țări precum Franța, Germania, Finlanda, Olanda, Belgia, Marea Britanie și multe altele .

Nokia Campus este un centru de excelență pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de comunicații și comunicații analitice recunoscut în lumea întreagă pentru expertiza în domeniul tehnologiilor mobile și pentru ingineria, optimizarea, implementarea, operarea și mentenanța rețelelor.

Anul acesta s-a realizat relocarea întregii activități Nokia România într-un nou Campus, care se întinde pe 27.000 metri pătrați, din care 5.000 metri pătrați reprezintă laboratoarele destinate activităților de cercetare dezvoltare, servicii de inginerie, support, operare și mentenanță a rețelelor de telecomunicații.

(110434)
Regulament de plasare a anunturilor