Noi lucrari de apa-canal la Jimbolia, dupa ce Aquatim a ajuns la rezilieri de contracte

De Alina Strugariu
1Comentariu
Noi lucrari de apa-canal la Jimbolia, dupa ce Aquatim a ajuns la rezilieri de contracte
© Noi lucrari de apa-canal la Jimbolia, dupa ce Aquatim a ajuns la rezilieri de contracte (foto: arhiva)
La începutul acestei luni, Aquatim a semnat patru noi contracte, în valoare de peste 32 de milioane de lei, pentru extinderea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Jimbolia. Mai exact, pentru finalizarea acestor lucrări la Jimbolia, lucrări care au început cu o firma spaniolă ce nu şi-a putut duce la bun sfârşit obligaţiile, ajungându-se la rezilierea contractului.

Lucrările vizează finalizarea lucrărilor de investiții în cadrul proiectului de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş derulat de Aquatim pe bani europeni. De fapt, lucrările de la Jimbolia au început în 2012, cu o firmă spaniolă, şi nu s-au mai terminat.

Ulterior, contractul inițial a fost împărțit în patru loturi, astfel încât să nu se piardă finanţarea, valoarea totală a lucrărilor fiind de 32,2 milioane de lei.

Aquatim a semnat patru contracte noi pentru finalizarea lucrărilor la rețelele de apă și de canalizare din Jimbolia. Lucrările au demarat în anul 2012 cu firma spaniolă GEA 21 SA, însă nu au putut fi finalizate în termenii contractuali din motive ce aparțin în totalitate constructorului. Drept urmare, contractul a fost reziliat în cursul anului trecut. Pentru ca lucrările de investiții planificate pentru Jimbolia să fie finalizate în termenii de eligibilitate ai proiectului finanțat de Programul Operațional Sectorial, contractul inițial a fost împărțit în patru loturi”, au explicat reprezentanţii societăţii Aquatim.

Astfel, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare în orașul Jimbolia – lotul 1, în valoare de circa 6,6 milioane lei, a fost atribuit SC Moni Impex SRL, lotul 2 – aproximativ 8,3 milioane lei, firmei De Stefani Construzioni SRL, lotul 3 – circa 8,3 milioane lei, asocierii de firme SC Nexmet SRL și SC Marconstruct-Impex SRL și lotul 4 – 9 milioane lei, societății SC Magenta Construcții & Infrastructură SRL.

Termenul de finalizare este de 7 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, au mai precizat cei de la Aquatim.

Valoarea totală a proiectului privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, este de aproape 510 milioane de lei, 73,93% reprezentând fonduri nerambursabile.

Proiectul cuprinde investiţii în localităţile: Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin – extinderi şi reabilitări de reţele, construcţia de noi staţii de epurare a apei uzate şi staţii de tratare a apei potabile.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor