Nemtii ofera stagii de ucenicie pentru tineri. La Timisoara se cauta… zidari

De M. Hoster
7Comentarii
Nemtii ofera stagii de ucenicie pentru tineri. La Timisoara se cauta… zidari
© TION: Nemtii ofera stagii de ucenicie pentru tineri. La Timisoara se cauta... zidari
Un număr scăzut de tineri fericiţi vor putea beneficia de stagii de ucenicie sau stagiatură în Germania, pe banii „gazdelor”. Numărul locurilor este unul limitat, dar cine va avea succes la recrutare va avea posibilitatea să lucreze timp de trei ani în Germania pentru a învăţa meserie. Pentru Timişoara, programul are pregătite 15 locuri… pentru zidari.


Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale a Muncii si a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn – Serviciile de Plasare Internaţională, a lansat programul The job of my life. Acesta urmăreşte promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale Uniunii Europene si ale Spaţiului Economic European şi Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură în această ţară.

Vizaţi sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master), care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni şi care au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

Aceştia se pot înregistra şi pot beneficia de ucenicie/stagiatură în cadrul unor companii din Germania, pe o perioadă de 3 ani.

Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/saptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională intre 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

În cadrul acestui proiect, Ministerul Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, oferă tinerilor mai multe beneficii: finanţarea unui curs de limbă germană în ţara de origine şi în Germania, alocaţii de călătorie şi relocare în Germania, suport financiar suplimentar, pe lângă plata efectivă prevăzută în cadrul contractului de ucenicie, asistenţă financiară în vederea asigurării mijloacelor de trai, alocaţie pentru persoanele care au copii minori în întreţinere.

Ca parte a acordului, la sediul AJOFM-urilor vor fi organizate o serie de evenimente de recrutare specifice acestui program. Astfel, în perioada 19.01.2015 – 23.01.2015, experţii Serviciului de Plasare Internaţională (ZAV) Rostock vor veni în Romania pentru 3 evenimente de recrutare. Aceste evenimente vor avea drept scop recrutarea a 60 de tineri care sunt interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant.

Chiar dacă Timişoara este tot mai mult recunoscută pentru activitatea cu valoare adăugată ridicată, nemţii caută aici zidari, clar favorizat fiind oraşul noului preşedinte al României, Sibiul. În zilele de 20 şi 21 ianuarie în Sibiu va avea eveniment de recrutare pentru 30 de posturi (cate 10 posturi pentru fiecare meserie) pentru bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant; între 20 şi 22 ianuarie la Timişoara vor fi recrutaţi 15 zidari; în 22 ianuarie în Braşov se oferă 15 posturi pentru constructor drumuri.

Se acceptă tineri care vorbesc limba germană, engleză, dar şi care vorbesc doar limba română. Persoanele care vorbesc limba germană si engleză trebuie să se înregistreze pe portalul www.thejobofmylife.de/en – rubrica Registration, cele care vorbesc limba română se vor putea înregistra în momentul interviului.

Persoanele interesate sunt rugate să se prezinte pentru înscriere în perioada 07-20 ianuarie 2015, la sediul AJOFM Timiş, bdul Republicii nr.21, et.2 cam.202. Relaţii suplimentare la numerele de telefon 0256/294231, 0256/294627, persoana de contact Potîng Simona, consilier EURES.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor