tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Dialoguri Sănătoase
Muraturi, da sau nu?

Muraturi, da sau nu?

la 16 December 2013 10:08 Reactualizat la: 16 December 2013 12:16
16 December 2013 10:08 Reactualizat la: 16 December 2013 12:16
Este greu să spun: „nu, nu murături!" într-o perioadă din an în care acestea sunt prezente în tiparele noastre de alimentație, în cămările noastre, cu siguranță! Însă, pot să vă fac atenți la ce fel de murături să consumați și ce valoare nutrițională au acestea.
Scris de Lavinia Ceuta - Este greu să spun: „nu, nu murături!" într-o perioadă din an în care acestea sunt prezente în tiparele noastre de alimentație, în cămările noastre, cu siguranță! Însă, pot să vă fac atenți la ce fel de murături să consumați și ce valoare nutrițională au acestea.

Trimite articolul

X

Ce murături alegem?

Nu vă recomand murăturile pregătite cu oțet, ele fiind extrem de acide și valoarea nutrițională este acoperită de acest impediment. Vă recomand murăturile fermentate lactic, adevărate “pansamente” pentru tubul digestiv, perfecte în hrana de peste iarnă. Indiferent dacă consumați sau nu carne (– poate nu vă vine să credeți, tot mai mulți dintre noi își reduc, pe zi ce trece, consumul de carne din dieta lor zilnică, și asta-mi pare o capacitate mare de evoluție pentru noi, pentru viitorul nostru! –), astfel, indiferent de meniu, varza murată stropită cu ulei de măsline sau ulei de dovleac este delicioasă!

Despre varza murată am învățat în pregătirea mea, că este un aliment-medicament! Da, exact ca un medicament, spre bună stare și funcționare se și comportă în organismul nostru, având foarte multe proprietăți pe care le voi prezenta, spre a ști și a înțelege de ce este foarte important consumul cât mai des de varză murată, pe perioada iernii.

1. Aportul de fermenți lactici restabilesc echilibrul florei din intestin și colon. Probioticele limitează înmulțirea bacteriilor “rele” din intestine. Extinderea ciupercii Candida albicans – de exemplu – poate fi stopată prin consumul de varză murată.

2. Varza murată poate fi administrată în locul suplimentelor cu probiotice, susținând tratamentul cu antibiotice. Persoanele care iau antibiotice trebuie să suplimenteze dieta cu probiotice. Dacă ar consuma varză murată în timpul tratamentului, efectele negative ale antibioticelor asupra tractului digestiv ar fi mult estompate.

3. Întărește sistemul imunitar. Bolile digestive de puține ori “se simt”, pentru că mucoasa tubului digestiv se reînnoiește permanent la fiecare 4 ore, dar reînnoirea nu înseamnă și vindecare, ci doar protecție. Dacă în trecut Hippocrate spunea că „toate bolile își au originea în colon”, astăzi știința atestă faptul că, într-adevăr, „80% din sistemul imunitar se află în intestine și colon”, ceea ce înseamnă că 80% dintre boli apar secundar suferinței tractului digestiv. Este importantă hrana noastră, este sănătatea sau boala de peste ani…

4. Varza murată inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, în special a celor localizate în colon, plămâni, ficat sau la nivelul sânilor. Este recomandată a fi consumată, fiind “un aliment viu”.

Dacă mă întrebați cum și cu ce consum eu varza murată, vegetariană fiind, am să vă spun că este un deliciu pentru mine să mi-o prepar cu ulei de dovleac, lângă o fasole boabe fiartă simplă, cu o ceapă roșie. Îmi place să o consum stropită cu ulei, lângă o mămăligă caldă sau împreună cu o salată de cartofi, orientală sau de boeuf, de ce nu? (evident, fără carne!)

Credeți-mă, putem să ne hrănim simplu, doar să ne desprindem puțin de tiparele vechi și de multe ori complicate, nesănătoase…

Să aveți mereu “Poftă bună!” și alegeri conștiente în alimentația voastră!

Trimite articolul

X
Taguri:
dieta ,
muraturi ,
nutritie ,
timis online ,
timisoara ,
tion
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Pilotul timișorean Radu Benea, favorit să mai câștige un trofeu în acest weekend
    2
    Bronhoscopii gratuite la Spitalul CFR Timișoara pentru pacienții cu afecțiuni pulmonare
    3
    Cincisprezece biciclete electrice pentru comunitate, prin apelul „Urban eRiders”
    4
    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni
    5
    „Harta Secretă”: tur ghidat de Halloween, la Timișoara
    6
    De la Gala la Guvern: Tinerii din învățământul dual, prezenți la Palatul Victoria din Capitală
    7
    Accident la intersecția cu strada Aeroportului de lângă Timișoara. Șofer de 71 de ani, transportat la spital
    8
    Delegație din Republica Moldova, în vizită oficială la Timișoara. A învățat cum să atragă fonduri europene
    9
    Doi bărbați au fost reținuți în cazul crimei din Ciacova. Și-au bătut prietenul și i-au dat foc
    10
    Se încing ceaunele la Moșnița Veche. Concurs de bunătăți și cântec popular

    Cele mai noi știri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 18 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    Hala de tramvaie din Timișoara ar putea deveni centru cultural cu bani europeni

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Grădiniță modernă pentru 360 de copii, construită cu fonduri europene la Moșnița Nouă

    Eveniment

    Accident la Belinț. Pasager rănit după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

    Ştiri din Timiș

    Festivalul de Datini și Colinde transformă Giarmata într-o scenă a folclorului autentic

    Ştiri din Timiș

    Pișchia celebrează identitatea bănățeană la prima ediție a Festivalului de Cultură „Ionel Iacob-Bencei”

    Ştiri din Timiș

    Controale extinse la azilele de bătrâni din Timiș după neregulile descoperite la Cenad

    Ştiri din Timiș

    Rata șomajului din Timiș rămâne scăzută, în ciuda a aproximativ 600 de concedieri anunțate

    Eveniment

    Șoferiță de 16 ani, rănită după ce a trecut pe roșu și a intrat într-o altă mașină, la Timișoara

    Ştiri din Timiș

    Ginecologia oncologică, o luptă contra timpului. Prof. Marius Craina: „Femeile ajung la noi prea târziu, dar asta se poate schimba”
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici